Yaser Arafat öldürüldü mü?

İsviçreli bir tıbbi heyetin eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın Ramallah'ta bulunan mezar yerini incelediği bildirildi

Yaser Arafat öldürüldü mü?
06 Kasım 2012 Salı 12:22 tarihinde eklendi.

Arafat'ın ölümünü araştıran komisyonun başkanı Tevfik Tiravi, yaptığı açıklamada, İsviçreli bir tıbbi heyetin Arafat'ın mezar yerinde incelemelerde bulunduktan sonra ülkesine döndüğünü belirtti.

 
Tiravi, İsviçreli heyetin, Fransız heyete mezarın açılması ve Arafat'ın naaşının incelenmesine eşlik edeceğini kaydetti. 
 
Mezarın bir kez açılacağını vurgulayan Tiravi, ''İki ayrı tıbbi heyet olmasına rağmen mezar bir kez açılacak. Henüz mezarın açılacağı tarih kesinleşmedi'' dedi.
 
Arafat, 2004 yılında Fransa'da kaldırıldığı askeri hastanede hayatını kaybetmişti. Arafat'ın eşi Süha Arafat, Lozan'da bulunan bir laboratuvara incelenmek üzere Arafat'a ait kıyafetleri vermişti. Bu kıyafetlerde yüksek oranda radyoaktif polonyum maddesine rastlanması üzerine Arafat'ın suikast sonucu öldüğü yönündeki şüpheler artmıştı. Fransa'da görülen davada mahkeme savcısının talebi üzerine, Arafat'ın mezarının açılmasına ve naaşının incelenmesine karar verilmişti.