Yaşlı adamın dramı ihbarla ortaya çıktı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde harabe yapıda hayatını sürdüren yaşlı adam, güçlükle ikna edilerek hastaneye kaldırıldı.

Yaşlı adamın dramı ihbarla ortaya çıktı
12 Ocak 2014 Pazar 17:49 tarihinde eklendi.

Komşuları, yaşlı adamın uzun yıllar esnaflık yaptığını, sonra iflas ettiğini ve hiç evlenmediği için kimsesinin bulunmadığını iddia etti.

İddialara göre, Cedit Mahallesi'ne kısa bir süre önce taşınan ve ismini açıklamayan bir vatandaş, evlerinin arkasında bulunan harabeden aşırı duman çıktığını gördü. Çevreden harabede yaşlı bir adamın yaşadığını duyan komşu, kendisine bir şey olmuş olabileceğini düşünerek hemen eve gitti.

İçeri girdiğinde her yeri dumanların kapladığını ve yaşlı adamın fenalaştığını gördü. Hemen 112 ekiplerini aradı. Olay yerine gelen ekipler gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Sağlık ekipleri çevresi çöpten geçilmeyen eve girdi. Bir yandan yaşlı adama müdahale ederken, diğer yandan evin çökmesinden endişe ederek yaşlı adamı dışarı çıkarmaya ikna etmeye çalıştı.

Soba boruları düştüğü halde sobasını yakan ve kaldığı harabenin dumanla dolmasına neden olan 88 yaşındaki Ahmet Ç., bir yere gitmek istemediğini ve sobasının yapılmasını istediğini söyledi. Sonunda gazeteci ve zabıta ekipleri, soba borularının yapılacağı sözünü vererek yaşlı adamı ikna etti. Ambulansa bindirilirken bile sedyeye yatması konusunda güçlükle ikna edilen ve duman nedeniyle kapkara olduğu görülen yaşlı adam, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşlı adamın komşuları, Ahmet Ç.'nin eskiden zengin olduğunu ve uzun yıllar esnaflık yaptığını ancak daha sonradan iflas ettiğini ve hiç evlenmediği için de kimsesinin bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Ahmet Ç.'nin daha önce de komşuların haber vermesi ile bakım evine gittiği, bir süre sonra geri geldiği ve kalmayı kabul etmediği için döndüğünü söylediği ileri sürüldü.


CİHAN