Yaşlı çifti arama çalışmaları devam ediyor

Yalova'nın Esenköy beldesinde otomobilleri ile gezmek için evden ayrılan 76 yaşındaki Semih Öztürk ile 69 yaşındaki eşi Elif Öztürk'ten 3 gündür haber alınamıyor.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 22:51 tarihinde eklendi.


Yalova, İstanbul, Bursa ve Sakarya'dan gelen arama ve kurtarma ekipleri özel eğitimli köpeklerle Öztürk çiftini karadan, havadan ve denizden arıyor.

İstanbul'da yaşayan Semih Öztürk ve eşi Elif Öztürk, yaz aylarını Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne 19 kilometre uzaklıktaki Esenköy Beldesi'ndeki evlerinde dinlenerek geçiriyor. Her gün otomobilleri ile gezmeye çıkan çift, komşuları tarafından son olarak, geçen çarşamba günü Esenköy'ün Karlık Mevkii'ne araçlarıyla giderken görüldüler. Daha sonra kendilerine ulaşılamayan Öztürk'ün yakınları dün akşam saatlerinde jandarmadan yardım istedi.

Çevrede arama yapan ekiplere destek olarak Bursa'dan Sivil Savunma, AKUT, NAKUT ve BADUK'tan, İstanbul, Sakarya ve Yalova'dan ise arama ve kurtarma ekiplerinden yardım istediler. Toplam 50 kişiden oluşan ekipler, özel eğitimli 6 köpekle kayıp çifti bugün gün boyunca karadan, askeri helikopterler havadan, Yalova Deniz Polisi ise sahilden aradı. Ancak Öztürk çifti ve kullandıkları otomobile ulaşılamadı.

Aramaların yarında devam edeceği açıklandı. 


CİHAN