Yaşlı çiftten 4 gündür kayıp

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Esenköy Beldesi'nde 28 Ağustos çarşamba günü gezintiye çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 76 yaşındaki Semih Öztürk ile eşi 69 yaşındaki Elif Öztürk'ü arama çalışmaları devam ediyor.

Yaşlı çiftten 4 gündür kayıp
01 Eylül 2013 Pazar 16:09 tarihinde eklendi.
İstanbul'da yaşayan şeker ve tansiyon hastası Semih Öztürk ve eşi Elif Öztürk, yaz aylarını Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne 19 kilometre uzaklıktaki Esenköy Beldesi'ndeki evlerinde geçiriyor. Her gün otomobilleri ile gezmeye çıkan çift, komşuları tarafından son olarak, geçen çarşamba günü Esenköy'ün Karlık Mevkisi'ne 34 DB1603 plakalı araçlarıyla giderken görüldü.

Akrabaları, Öztürk çiftine ulaşamayınca akşam saatlerinde durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri de 29 Ağustos perşembe günü kendi imkanlarıyla aramaçalışmalarına başladı. Daha sonra Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri, arama çalışmalarına katıldı.
 
HAVADAN, KARADAN, DENİZDEN ARAMA
 
Öztürk çiftinden haber alınamayınca bu kez Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopter de havadan arama çalışmalarına destek verdi. Ayrıca Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi de denizden çalışmalara katıldı. Yalova, İstanbul, Bursa ve Sakarya AFAD Birlik Müdürlükleri'ne bağlı ekipler ile Bursa AKUT ekiplerine bağlı toplam 42 kişi, Çınarcık, Esenköy ve Armutlu yol güzergahlarında detaylı ve geniş bir şekilde arama çalışması yaparken, Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekip Şefi Şemsi Karaağaç, 6 arama köpeğinin de ekiplere yardımcı olduğunu söyledi. Karaağaç şöyle dedi:
 
"Arama köpekleriyle beraber belirlenen yol güzergahlarının yanı sıra yüksek noktalar olan yayla, vadi, dere kenarları, orman yollarında gerek araç, gerek yaya olarak ve gerekse de arama köpeklerinin yardımıyla arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerimizin mesaisi yoğun bir şekilde sürüyor.

Semih Öztürk ile eşi Elif Öztürk'ün bulunabilmesi için ekiplerimiz seferber olurken, Esenköy ve çevre köylerdeki vatandaşlar da ekiplerimize yardımcı olmaya çalışıyor." 

DHA