Yaşlı kadının büyük dramı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Sultan Orhan Mahallesi’nde İlyasbey Camii önündeki sokakta tek başına yaşayan yaşlı kadının dramı görenlerin yüreğini burkuyor

Yaşlı kadının büyük dramı
25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:19 tarihinde eklendi.

Aslen Almanya doğumlu olan modacı ve terzi Şerife Doğancı (57), iddiaya göre Gebze’de birlikte yaşadığı kızı tarafından sokağa terk edildi. Kısa bir süre yıkık halde bulunan gecekonduda ikamet eden Doğancı, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından kapı dışarı edildi. Atıldığı evin önünde kaldırımda yaklaşık 24 gündür yaşayan Doğancı, vatandaşların yiyecek ve su yardımıyla hayatta kalmaya çalışıyor.

2 AMELİYAT GEÇİRDİ

Kısa bir süre öncesi beyninden, daha öncesinde de fıtık ve bacağından ameliyat olan Doğancı, yürüteç yardımıyla yürümeye gayret ediyor. El ve ayakları su toplayan hatta derisi soyulan Doğancı, nefes dahi almakta güçlük çekiyor. Oldukça kötü durumda olan Doğancı, kızının kendisini sokağa attığını ileri sürdü. Doğancı, ikinci kızının Muğla’da evlenip bir başkasıyla yaşadığını, tek oğlunun da geçtiğimiz günlerde askere gittiğini ve bu yüzden sokakta yatıp kalktığını ifade etti. Doğancı yaşadığı zorlukların başında kadın olmasından dolayı da tuvalet ihtiyacını giderememek olduğunu kaydetti.

35 DÖNÜM ARAZİM VARDI

“Babam Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde eğitim vermiş bir öğretmendi. Ben Almanya’da doğdum, büyüdüm. Daha sonra Trabzon’a evlenip yerleştim. 35 dönüm arsam vardı. Ancak, çocuğum vekaletnameyi benden aldı, sokağa attı.” diye dert yandı.

İSTEDİĞİ BİR İŞ

Yaşadığı dramı anlatan Doğancı; “Devlet, ne yazık ki, teröristlere yardım ediyor. Ama, bana yardım etmiyor. İstediğim ev de değil. Çalışabileceğim, simit satabileceğim bir tezgah olsun. Ben kazanırım.” diye konuştu. Doğancı, “Şu anda en büyük ihtiyacımdan birisi de giyecek. Lütfen çamaşır ihtiyacım karşılansın” diye konuştu. Öte yandan konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Gebze Kaymakamlığı yetkilileri ise, “Yaşlı kadının bir huzurevi ya da rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için teklifte bulunduk. Fakat yaşlı kadın bu talebi geri çevirdi” şeklinde bilgi verdiler. Aynı yetkililer, Doğancı’nın kapalı bir yere yerleştirilmesi için kızından vekaletname almaya çalıştıklarını, alınacak vekaletname sonrasında önce bir hastanede tedavi altına alınacağını daha sonra da ilgili bakım merkezlerine yerleştirileceğini ifade etti. CİHAN


CİHAN