Yaşlılara evde saç kesim hizmeti

Balıkesir Belediyesi, yaşlılık ve hastalık sebebiyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar için evde saç kesimi hizmeti başlattı.

Yaşlılara evde saç kesim hizmeti
16 Ocak 2014 Perşembe 17:56 tarihinde eklendi.

Daha önce yaşlı vatandaşların ev temizliği, fatura tahsilatı gibi hizmetler sunan belediyenin yeni uygulaması da beğeni topladı. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, 444 40 10 Alo Belediye'yi arayabiliyor.

Yerinde incelemek amacıyla uygulamanın başlatıldığı evlere misafir olan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yaşlılarla bir süre görüşerek istek ve beklentilerini dinledi. Akıncılar Mahallesi'nde oturan 62 yaşındaki Gülcan Erol ve 1. Sakarya Mahallesi’ndeki 86 yaşındaki Mehmet Ali Çetintaş'ı ziyaret etti. Ziyarette evsahibi Erol, belediyenin yaşlılar için yaptığı uygulamalara teşekkür ederek, "Ben hem şeker hem de diyaliz hastasıyım. Çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyorum. Belediyenizin yaşlılar için birçok hizmet yaptığını duydum ve telefon ettim. Sağolsun ekipleriniz hemen gelerek evimi temizlediler. Ayrıca belediyenizin yaşlılar için evde saç kesimi hizmetinin de olduğunu söylediler. Ben hastalığımdan dolayı dışarı çıkmakta zorlanıyorum. Uzun zamandır saçlarımı kestirmek istiyordum ancak gidemiyordum. Bu yaptıklarınız, biz yaşlılar için çok büyük kolaylık. Allah sizden razı olsun, Allah yardımcınız olsun, dualarımız sizinle." dedi.

Her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Ok da, "444 40 10 numaradan Alo Belediye'yi arayarak bize bildirdiğinizde, nerede kendi işini göremeyecek yaşlılarımız varsa ev temizliğini yapıyoruz. Ayrıca hastaneye kendi başlarına gidemeyecek durumda olan yaşlılarımızı evlerinden alarak hastaneye götürüyor, işlemleri bittiğinde tekrar evlerine bırakıyoruz. Bunların dışında yaşlılarımız için evde saç kesimi hizmeti de başlattık. Bize bildirdiğiniz takdirde bir bayan kuaförü ve bir erkek berberi, yaşlılarımızın evine giderek ücretsiz saç kesimlerini yapıyor." şeklinde konuştu.


CİHAN