Yaşlıları dolandıran kadın yakalandı

Konya'da bankadan para çekmek isteyen 2'si erkek 3 yaşlıyı, yardım etme bahanesiyle dolandıran 29 yaşındaki Rabia A., polis tarafından yakalandı.

Yaşlıları dolandıran kadın yakalandı
30 Aralık 2013 Pazartesi 18:06 tarihinde eklendi.
 
Konya'da oturan Rabia A., iddiaya göre son bir ay içinde Karatay Belediyesi yakınındaki bir bankaya ait otomatik para çekme (ATM) cihazından para çekmek isteyen 2 kişinin yanına yardım etme bahanesiyle yaklaştı. El çabukluğuyla 2 kişinin hesabından para çeken Rabia A., yardım ettiği kişileri banka kartının, cihazda sıkıştığını söyleyip kandırdı.
 
Banka önlerinde dolaşıp yaşlıları tuzağa düşürmek için fırsat kollayan Rabia A., iddiaya göre bugün de bir parkta, yaşlı bir kadının bir bankanın adresini sorduğunu fark etti. Kadının yanına yaklaşıp, yardımcı olmak istediğini belirten Rabia A., yaşlı kadını bankaya götürdü.

Bankada, kadının nüfus cüzdanıyla gişeye giden Rabia A., görevlilere de kadının kızı olduğunu söyledi. Yaşlı kadının, yurt dışındaki yakını tarafından hesabına yatırılan 350 Euro'yu alan Rabia A., kendisini bekleyen kadına da, paranın henüz yatırılmadığını söyleyip ayrıldı. Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadında polise haber verdi.
 
Polis, daha önce 2 kişinin 560 lirasını dolandıran şüphelinin de, aynı kişi olabileceği ihtimali üzerine banka önlerinde çalışma başlattı. Mağdurların verdiği eşkalden yola çıkan polis, Rabia A.'yı bir bankanın önünde yakaladı.
 
Sevgilisi tarafından dolandırıldıktan sonra parasız kaldığı için bu yönteme başvurduğunu öne süren Rabia A., yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

DHA