Yassıada bavulundan çıkan iki fotoğraf

27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde iki fotoğraf, Yassıada'da darbecilerin dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Faruk Oktay'a yaptıkları işkenceyi gözler önüne seriyor

Yassıada bavulundan çıkan iki fotoğraf
27 Mayıs 2013 Pazartesi 16:35 tarihinde eklendi.

27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde iki fotoğraf, Yassıada'da darbecilerin dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Faruk Oktay'a yaptıkları işkenceyi gözler önüne seriyor. Oktay'ın ölümünün ardından bavulundan çıkan iki fotoğraf yaklaşık 6 ay ara ile çekilmiş.

27 Mayıs döneminin İstanbul Emniyet Müdürü olan Faruk Oktay'ın oğlu H. Emre Oktay, babasının Yassıada'dan gelen bavulundan bu fotoğrafların çıktığını söylüyor. İki resim arasında 6 ay kadar bir zaman farkı bulunduğunu dile getiren Oktay, "Sağdaki resimde kaş çevresine rötuş yapmışlar. Mutlaka bir yumruk yarası falan vardı." diyor.

Babasının işkence yapılarak öldürüldüğünü anlatan Oktay, Adnan Menderes aleyhine ifade vermediği için sürekli işkence yapıldığını ve Bizanslılardan kalma zindanlara terk edildiğini vurguluyor. 2009 yılında da kendisinin zindanları ziyaret ettiğini aktarıyor. Annesinin ise babasını kalp krizinden öldüğünü bildiğini; ona öldürüldüğünün söylenmediğini belirtiyor.


CİHAN