"Yaştan kurtardık"

Afyonkarahisar Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'nda beden- kitle endeksini ölçtüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, endeksin 26 çıkması üzerine "Kiloluyum" dedi.

Yaştan kurtardık
23 Şubat 2014 Pazar 18:48 tarihinde eklendi.
Ölçümü yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün'ün "Sizin yaşınıza göre 26-27 endeksi normal kabul ediyoruz" sözleri üzerine Müezzinoğlu, "Yaştan kurtardık" diye espri yaptı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, hastane yönetimi ve uzman doktorlardan hastane hakkında bilgi aldı. Yapımı devam eden doğum ve çocuk hastanesinin inşaat süreciyle ilgili de bilgi alan Müezzinoğlu, yıl sonuna kadar hizmete girecek hastanenin ardından aynı bölgeye bir de fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yapılacağını belirtti.
 
Hastanenin hemen karşısında yer alan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'nu da ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, merkezin oda ve cihazlarını inceledi. Müezzinoğlu, hasta sedyelerinin rahatlığını kontrol etti. Kan alma koltuğuna oturup merkezle ilgili bilgileri dinleyen Müezzinoğlu, sağlıksız yiyeceklerin tanıtımının yapıldığı bölümde plastik bir pizzayı, "Acıkan var mı?" diyerek basın mensuplarına uzattı.
 
'YAŞTAN KURTARDIK'
 
Merkezde son olarak beden- kitle endeksini ölçtüren Bakan Müezzinoğlu'nun endeksi 26 olarak tespit edildi. Kilo vermesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Boyum 1.74, kilom 78. Kiloluyum yani" dedi. Bakan Müezzinoğlu'nun, "Oran olarak 25'e mi inmem lazım? Yani kaç kilo vermeliyim?" soruları üzerine ölçümü yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, "Sizin yaşınıza göre 26-27'yi de normal kabul ediyoruz. Yaş faktörü var" diye yanıt verdi. Kilo vermek zorunda olmadığını öğrenen Müezzinoğlu, gülerek, "Yaştan kurtardık" diye espri yaptı.
 
Müezzinoğlu'na İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ile Devlet Hastanesi Müdürü Hasan Arslan eşlik etti.

DHA