''Yatak limonu'' 10'a katladı

Sezon süresince fiyatı 30 kuruşa kadar düşen limonu yatağa saklayanlar, kazanıyor.

Yatak limonu 10a katladı
04 Temmuz 2012 Çarşamba 14:38 tarihinde eklendi.

 

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasat sezonunda 30 kuruş olan ve yatağa alınan limonun kilogram fiyatının 10 kat artarak 3 liraya yükseldiğini söyledi. 
   
Hasat edilen limonu yatağa alan üretici ile tüccarın kazançlı çıktığını ifade eden Can, imkanı olmayan üreticilerin ise limonu bekletmeden maliyetinden daha düşük fiyatlardan satmak zorunda kaldığını hatırlattı. 
     
Yatağa alınan limonun Kırobası köyündeki limon depoları ile Ürgüp'teki soğuk hava depolarında saklandığını ifade eden Can, ''Geçmiş yıllarda bu mevsimde yatağa alınıp limon depolarında saklanan limonlar, hala bekletiliyordu. Ancak bu yıl fiyatlar birden artınca depolardaki limonlar satılmaya başlandı. Depolarda neredeyse limon kalmadı'' dedi. 
   
Son yıllarda limon fiyatlarının çok düştüğünü, girdi maliyetlerinin yükselmesine rağmen fiyatların düşmesinin üreticinin zararının katlanarak artmasına yol açtığını savunan Can, ''Tüccarların yatağa aldığı limon fiyatının 10 kat arttığını göz önünde bulundurup, önümüzdeki yıl üreticiden daha iyi bir fiyattan alım yapmasını bekliyoruz'' diye konuştu. 
     
Geçen yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton limon hasadı yapıldığını anlatan Can, önümüzdeki yıl da yine aynı üretimin beklendiğini sözlerine ekledi.