Yatılı okulda dayak iddiası

Sinop'un Dikmen İlçesi'ndeki yatılı okulda dayak iddiası.

18 Mart 2013 Pazartesi 20:44 tarihinde eklendi, 1.168 kez okundu.

 

Sinop'un Dikmen İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuyan 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki B.Ö., okul müdürü H.Ş.'nin etüt saatinde kantine gittikleri gerekçesiyle arkadaşıyla birlikte kendisini dövdüğünü öne sürdü. B.Ö.'nin sol gözünün şiştiğini öğrenen babası Orhan Ö., hastaneden rapor aldıktan sonra müdür hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
10 gün önce, Dikmen Can Kardeşler Baysun Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuyan 6'ncı sınıf öğrencisi B.Ö., ders sonunda etüt için arkadaşlarıyla sınıfta ders çalışmaya başladı. Sınıfta A4 kağıdının bitmesi üzerine B.Ö., bir arkadaşı ile birlikte kantine gitmek üzere sınıftan ayrıldı.

Bu sırada iddiaya göre okul müdürü H.Ş. iki öğrencinin sınıf yerine koridorda olduğunu görünce öğrencilere sinirlendi. İki öğrencinin kafasını birbirine vurdu. Öğrenciler daha sonra sınıfa döndü. Ancak olay sonrasında B.Ö.'nün sol gözü şişti.
 
Geçen hafta okula gelen Orhan Ö. oğlunun gözündeki şişliği görünce olay ortaya çıktı. Durumu öğrenen baba oğluyla birlikte Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Baba Orhan Ö., bugün de Savcılığa giderek Okul Müdürü H.Ş. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Olayı aynı okulda okuyan küçük oğlundan öğrendiğini söyleyen baba Orhan Ö., "Bugün benim çocuğuma bunu yapan yarın başka çocuklara yapar. Çocuğumu dövmüş bir de bir hafta boyunca okulda kimseye göstermemiş.

Bu olayı birisine anlatırsan senin bacaklarını kırarım diye de tehdit etmiş. Olayı öğrenir öğrenmez Kaymakamlığa giderek şikayet ettim. Kaymakam beyde beni rapor almam için hastaneye yönlendirdi. Gerekli raporları aldım. Savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Bu müdürün gerekli cezayı alması için elinden geleni yapacağım" dedi.
 
Okul Müdürü H.Ş. ise iddiaları yalanlayarak böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi.
 
Sinop İl Milil Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, kuruma gelen bir şikayet bulunmadığını belirtirek iddiayı araştıracaklarını dile getirdi.

DHA