Yavru Carettalar denizle buluştu!

Mersin’in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'ndeki Göksu Deltası'nda koruma altına alınan caretta caretta yuvalarından çıkan ilk yavrular, denizle buluştu.

Yavru Carettalar denizle buluştu!
23 Temmuz 2013 Salı 13:47 tarihinde eklendi.
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğal Kaynaklar Mühendisliği'ne ihale edilen Göksu Deltası'nda, yuvalardaki caretta caretta yavrularının çıkışları başladı. Yuvalarından çıkan ilk yavrular, çalışmayı yürüten Ordu Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Onur Candan ve 9 kişilik ekibi nezaretinde denize güvenle ulaştırıldı.
 
Yrd. Doç Dr. Candan, koruma altına aldıkları yuvalardan çıkan ilk caretta yavrularını denize güvenle ulaştırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bu yıl yaptıkları çalışma kapsamında, 200 yuva tespit ettiklerini aktaran Yrd. Doç Dr. Candan, geçmiş yıllarda 80 ila 120 arasında yuva tespit edildiğini, bu yılki 200 yuvanın ise bugüne kadar tespit edilen en büyük sayı olduğunu belirtti.
 
YAVRU ÇIKIŞLARI 15 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK
 
Daha önce tespit ettikleri yuvaları, gerek sahilde gezen araçlardan, gerekse çakallardan korumak amacıyla tel kafesle kapattıklarını anlatan Yrd. Doç Dr. Candan, her yuvada ortalama 80 yumurta bulunduğunu ve 60’ar adet çıkış gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.
 
Yavru çıkışlarının 15 Eylül'e kadar devam edeceğini anlatan Candan, 2011 yılından bu yana yaptıkları çalışmaların 1 Ekim’de tamamlanacağını ve bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalar konusunda, detaylı bir rapor hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunacaklarını açıkladı.

DHA