Yavru fil ''İzmir'' 1 yaşında

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda geçen yıl 5 Şubatta dünyaya gelen yavru fil ''İzmir''in birinci yaşı kutlandı.

Yavru fil İzmir 1 yaşında
12 Şubat 2012 Pazar 16:50 tarihinde eklendi, 5.537 kez okundu.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen doğum günü partisine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda İzmirli katıldı. 
    
Parkta filler için ayrılmış alana, ''İzmir''in doğum günü dolayısıyla ''1'' rakamını oluşturacak şekilde çeşitli meyvelerden bir kutlama yiyeceği hazırlandı. Kutlama için barınağından çıkan ''İzmir'', anne fil ''Begüm'' ile birlikte kendisi için hazırlanan bu meyveleri yedi. 
    
Parkı dolduran vatandaşlar, yavru fil ''İzmir'' ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kutlamada, Büyükşehir belediye Başkanı Kocaoğlu da çocuklarla beraber yavru fil ''İzmir''e sevdiği meyvelerden ikram etti. 
    
Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'in geçen yıl 5 Şubatta doğduğunu, adının da İzmirlilerin kararıyla belirlendiğini hatırlattı. 
    
Doğduğunda 110 kilo ağırlığında olan ''İzmir''in, sağlıklı bir gelişim göstererek 350 kilograma eriştiğini kaydeden Kocaoğlu, ''Şakacı, eğlenceli bir kızımız var. İzmir'in simgesi oldu. Anadolu coğrafyasında doğan ilk fil, yani yerli'' diye konuştu. 
    
Kocaoğlu, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın kentin önemli bir ihtiyacını karşıladığını ve geçen yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini de kaydetti. Kocaoğlu, parkta halen 120 türden bin 300 civarında hayvanın bulunduğunu belirtti. Parkın daha zenginleştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Aziz Kocaoğlu, bu kapsamda penguenlerin de getirileceğini bildirdi. 
    
Aziz Kocaoğlu, ''İzmir''in 1. yaş kutlamasında en büyük heyecanı yaşayan çocuklarla birlikte üzerinde fil resmi bulunan doğum günü pastasını da kesti.