Yavuz tedaviyi reddetmiş

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, genç yaşta hayata veda eden Yavuz Yılmaz ile ilgili babası Mesut Yılmaz’ın anlattığı çarpıcı sözleri paylaştı.

Yavuz tedaviyi reddetmiş
18 Aralık 2017 Pazartesi 16:30 tarihinde eklendi.
CNN Türk canlı yayınında konuşan Taha Akyol şunları söyledi:
 
Bundan birkaç sene önce Mesut Yılmaz ile karşılaştığımızda böyle sohbet ederken, Yavuz’un ciddi bir hastalığının olduğunu bundan çok endişe duyduğunu söyledi.
 
Ben de böyle Yavuz’u çok yakından olmasa bile çocukluğundan tanıdığım için “nedir” dediğimde, böyle üzüntüsünü derinleştirmemek için, “Bakalım ne olacak” demişti.
 
Dün evine taziyeye gittim. Hem Mesut Bey’e hem Berna Hanım’a. Mesut Bey’le konuştuk ister istemez. “7 yıldır tedavi ediliyordu fakat bir türlü çare bulamadık. Göstermediğimiz doktor kalmadı. Son olarak da artık tedaviyi reddediyordu. Hayattan hiçbir şeyden mutlu olmuyordu. Allah rahmet eylesin” dedi.
 
Bunu söylerken de gözleri yaşardı. Ben de devam etmedim, sohbeti kapattık. Çok üzücü bir şey. Bütün kültürlerde dua edilir. “Allah evlat acısı vermesin” diye.. Verdi. Gani gani rahmet diliyorum.
 
Yavuz’u ben çok yakında değil ama çocukluğundan tanırdım. Bundan 5-6 sene önce gördüğümde de gayet sıhhati yerinde, iş enerjisi yerinde bir çocuktu. Sonradan sohbet ettiğimizde babasının “ciddi problemleri var bakalım ne yapacağız” demesiyle hasta olduğunu öğrendim.
Sonradan öğrendik ki felce kadar gidecek bir şeymiş.
 
38 yaşında bir delikanlı son derece iyi eğitimli, iş imkanı var, üniversite yönetim imkanı var, başarıları var. Ama düşünün ki felce doğru gidiyor. Tahammül edemedi demek ki. Allah rahmet eylesin Mesut Bey’e, Berna Hanım’a aileye, sabırlar diliyorum.