YAYFED yönetimi güven tazeledi

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) ikinci olağan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulunu belirledi. Başkanlığa İki yıldır görevi sürdüren Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat getirildi.

YAYFED yönetimi güven tazeledi
13 Mayıs 2013 Pazartesi 10:47 tarihinde eklendi, 1.279 kez okundu.

Divan Heyetinin seçiminin ardından toplantının açılış konuşmasını yapan YAYFED Başkanı Bayram Murat, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Murat, “Türkiye yayıncılık piyasasının, artık kendi haklarını topluca arayabildikleri, korsana karşı ortak mücadele edebildikleri, kendi haklarında çıkarılacak kanunlara taslak aşamasında direkt fikirleriyle katkı sağlayabildikleri bir kurumu var.” dedi.

Korsan kitapla mücadelede gelinen son noktayı, e-kitapları, ve YAYFED’in iki yılda yapmış olduğu faaliyetleri masaya yatıran Murat, sektörde 3 bin yayın. 10 bin kitapçı ile 200 bin kişiye istihdam sağlandığını kaydetti. Murat sözlerine şöyle devam etti, “YAYFED Türkiye yayıncılık sektörünün yüzde 95’inin yönetildiği Ankara, İstanbul ve İzmir'de 24 personel ile hizmet vermekteyiz. Kuruluşun ardından YAYFED web sitesi yayına başlamıştır. www.yayfed.org adresinde sektörle ilgili güncel haberlerin yanında, gerek www.telifhaklari.gov.tr adresinden yapılacak olan bandrol talep başvuruları, gerekse YAYFED’e yapılacak olan bandrol talepleri konusunda tüm bilgilere ulaşılabilir.” şeklinde konuştu.

‘ÜLKE GENELİNDE KARGOYLA BANDROL BAŞVURULARI YAPILMAYA BAŞLANMIŞTIR’

14 Temmuz 2012 tarihi itibariyle ülke genelinde geçerli olmak üzere süreli olmayan yayınlara ilişkin bandrol satışlarının Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilmeye başlandığını anlatan Murat, “Yayıncılarımız bu tarih itibariyle bandrol taleplerini ilgili YAYFED birimine şahsen gelerek yapabildiği gibi kargo yoluyla da yapabilmektedir. YAYFED, PTT ile yaptığı Bandrol Dağıtım ve Teslim Protokolü ile kargo gönderimlerine başlamıştır.” şeklinde konuştu.

KORSANA KARŞI SÜREKLİ MÜCADELE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

YAYFED’in, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nin korsanla mücadele kapsamında yaptığı çalışmaları anlatması ve yayıncılarla tanışmaları amacıyla bir toplantı düzenlediğini kaydeden Murat şunları söyledi: “Toplantıda, 2004’den 2012’ye, korsanla mücadelede yapılanlar yayıncılar ve güvenlik şube müdürü Mithat Aynacı tarafından değerlendirilmiştir. Yaşanan süreçte, korsanla mücadelenin biçim değiştirdiğine değinen Aynacı, rakamlarla sağlanan başarıları ve süreçteki eksikleri aktarmıştır. Toplantı, sürecin kesintisiz sürmesi ve işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gereğine vurgu yapılarak tamamlanmıştır.”


CİHAN