Yayladağı sınır kapısında eylem

Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nde Türkiye Gençlik Birliği ve İnsani Dayanışma Platformu tarafından, güvenlik gerekçesiyle kapatılan Yayladağı Sınır Kapısı'nın açılması için eylem yaptı.

Yayladağı sınır kapısında eylem
31 Ağustos 2013 Cumartesi 21:55 tarihinde eklendi.
 
Aralarında CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz ve EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişi Yunus Emre Parkı'nda toplandı. Güvenlik gerekçesiyle kapatılan Yayladağı Sınır Kapısı'nın açılmasını isteyen grup, ellerinde 'Yayladağı Sınır Kapısı Açılsın', 'Yurtta barış, dünyada barış ve hükümet istifa' yazılı pankartlar taşırken Suriye hükümeti lehine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan, İnsani Dayanışma Platformu Basın Sözcüsü Enver Mansuroğlu, Suriye'de yakını olan vatandaşların akrabalarına ulaşabilecekleri hiçbir kapı olmadığını belirterek, "Kapı açılana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Eğer sınır kapısı açılmazsa eylül'ün 20'sinden sonra sınır kapısı önüne çadır kurup kararı protesto edeceğiz" dedi.
 
Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Derneği (EHDAV) Başkanı Ali Yeral ise Yayladağı Sınır Kapısı'nın özellikle Suriye'de akrabası bulunan Alevi ve Hıristiyan vatandaşlar için çok önemli olduğunu, bu kapı sayesinde Suriye'de zorda bulunan akrabalarına yardım eli uzatabildiklerini, bu nedenle en kısa sürede sınır kapısının açılması gerektiğini söyledi.

Grup içinde Beşar Esad'ın fotoğrafının basılı olduğu bir tişört giyen kadın dikkat çekerken, grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

DHA