Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin!

Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, yaza daha sağlıklı ve fit girmek için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin!
18 Haziran 2018 Pazartesi 09:54 tarihinde eklendi.
Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, yaza daha sağlıklı ve fit girmek için dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
 
 
 
Günde 2-3 Bardak Su İçmem Yeterli Mi?
 
 
 
Vücudun günlük olarak en çok ihtiyaç duyduğu minerallerden biri de sudur. Su çok önemli bir yaşam kaynağıdır. Özellikle yaz aylarında sarf ettiğimiz eforun karşılığında bol bol su içmeliyiz. Çünkü vücuttan sıvı, gerek idrar gerek solunumla atılır. Bunun karşılığında sadece yaz aylarında değil; hayatımızın genelinde en az 10 bardak su içmeyi ihmal etmeyelim. Bunun beraberinde bitki çayları da içilebilir.
 
 
 
Çok Fazla Atıştırmalık Tüketiyorum, Kaç Ara Öğün Yemeliyim?
 
 
 
Öğünlerimizi düzene sokmamız gerekmektedir. Günde 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere, öğün periyodumuzu atlamamamız gerekmeli. Çünkü öğünler atlandığında daha fazla acıkma ile düzensiz bir şekilde besin depolamamıza neden olmaktadır. Bu tükettiğimiz besinler kilo almamızda oldukça etkin bir rol oynayacaktır.
 
 
 
Çok Hızlı Yemek Yiyorum Kilo Alımımın Nedeni Bu Mudur?
 
 
 
Yemeği yavaş yemek, doygunluk hissinizi arttırırken, hızlı yemek sizi daha çok acıktıracaktır. Besinleri tüketirken doygunluk hissinizi hemen almazsınız. Ara vererek yemek, size doyduğunuzu hissettirecektir. Besinleri küçük lokmalar ile yemek, midede sindirimi de kolaylaştıracaktır.
 
 
 
Tatlı Olarak Hangi Besinleri Tüketmeliyim?
 
 
 
Elbette tatlı yiyeceğiz. Fakat tercih edeceğimiz tatlılar, kızartılıp yapılan birçok işlemden geçen tatlılar değil de meyve veya sütlü ağırlıklı tatlılar olmalıdır. Yine tatlıların da bir sınırı olmalıdır. Porsiyon olarak aşırıya kaçmamak kaydı ile bu tatlıları tüketebilirsiniz.
 
 
 
Spora Pek Vaktim Olmuyor Yürüyüşler Faydalı Olur Mu?
 
 
 
Birçok insanın şikâyette bulunduğu konulardan biride vakitsizlik. Kapalı spor salonlarında spor yapmaya vaktiniz olmayabilir. Bunu yakın mesafe araba ile gitmek yerine yürüyüş yaparak dengelemeye çalışabilirsiniz. Bu yürüyüşler sizi bir nebze de olsa daha dinç tutacaktır.