Yazıcıoğlu'nun görüntülerine yayın yasağı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesinin olay yerinde çıkarılışının görüntülerinin yayınlanmasına yasak konuldu.

Yazıcıoğlunun görüntülerine yayın yasağı
11 Aralık 2013 Çarşamba 23:46 tarihinde eklendi.

Karar Yazıcıoğlu’nun kardeşi ve kızının talebi üzerine alındı.

BBP’nin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesinin görüntülerinin yayınlanması üzerine kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu ve kızı Firuze Yazıcıoğlu, mahkemeye başvurdu. Kahramanmaraş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Yazıcıoğlu ailesi, söz konusu görüntülerin yayınlanmasının ailenin kişilik haklarını ihlal ettiğini belirtti. Aile konuyla ilgili yapılacak yayınların önlenmesi, yayınlanmış olan görüntülerin de kaldırılmasını istedi.

Mahkeme, bu şekilde yayın yapılması ve sürdürülmesinin talep sahiplerinin rızası dışında yapılan yayınlar olduğunu belirtti. Mevcut görüntülerin yansıtılış biçiminin ailenin duyduğu üzüntü ve elemi yenilediği ve sürdüreceği kaydedildi. Bu durumun basın özgürlüğü ve kamuoyuna haber verme noktasından uzak olduğunu belirten mahkeme, konuyla ilgili yayın yasağı konmasına karar verdi. Mahkeme, yayınlanan görüntülerin de kaldırılmasına hükmetti.

29 yılı mart ayında seçim çalışmaları sırasında helikopterin düşmesi sonucu Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmişti.


CİHAN