Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili 9 soru

Samanyolu TV'de de görev yapan sunucu Asım Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden 'Muhsin Yazıcığolu'nun ölümü ile ilgili cevap bekleyen 9 soru' adı altında paylaşımlarda bulundu.

Yazıcıoğlunun ölümü ile ilgili 9 soru
13 Mart 2014 Perşembe 14:30 tarihinde eklendi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikast sonucu hayatını kaybettiği iddiaları gündemdeki yerini korurken, sunucu Asım Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden 'Muhsin Yazıcığolu'nun ölümü ile ilgili cevap bekleyen 9 soru' adı altında paylaşımlarda bulundu.
 
İlk olarak “fuatavni” adlı hesabın Twitter’da gündeme getirdiği iddialar, Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarının, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmasıyla iyice alevlenmişti. Taraf'ta yer alan habere göre, “Fuatavni” geçtiğimiz günlerde, ‘’Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili bir ses kaydının bulunduğunu iddia etmiş ve 'korkunun ecele faydası yoktur’ şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu. Kulislerde ise söz konusu ses kaydının 25 Mart’ta yayınlanacağı konuşuluyor. 
 
SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ 
 
Bu arada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında iki bilirkişi grubunun çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre bir grup, olay anına ilişkin radar görüntülerine ulaşmaya çalışıyor ve kayıp görüntülerin izini sürüyor. Bu kapsamda, geçen ay Genelkurmay Başkanlığı’nda rotaların takip edildiği merkezde ve Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda keşif yapılmıştı. Diğer bilirkişi grubu da karbonmonoksit zehirlenmesi iddiasınıı inceliyor. Öte yandan özel yetkili mahkemeler kaldırıldığı için dosya Maraş’a gönderilecek.
 
TWITTER'DA YAZICIOĞLU İLE İLGİLİ 9 SORU...
 
Bugün ise Samanyolu TV'de de görev yapan sunucu Asım Yıldırım tarafından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayınlanan 9 soru, Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili cevap bekleyenleri yeniden gündeme getirdi. İşte, 'Cevap vermeyeceklerini biliyorum ama yine de soruyorum' diyen Yıldırım'ın Twitter hesabından paylaştığı o sorular...
 
1 - Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kazadan sonra emniyet müdürünü aradı ve helikopter istedi mi? 
2 - Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu emn md ile konuşurken uzak helikopteri gördü ve "tamam geldiler" dedi mi? o emniyet müdürü kimdi? 
3 - Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu yere inen helikopterde kimler vardı? kaç kişiydiler? görevleri neydi? 
4 - Bu kişiler, rahmetli Yazıcıoğlu'na bir belge gösterip "ya bunu kabul edersin ya da sen de sonuçlarına katlanırsın"dedi mi? 
5 - Bu tehdidi reddeden rahmetli Yazıcıoğlu odunla darp edilerek mi öldürüldü? 
6 - Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na gösterildiği iddia edilen belge neydi? belgenin önemi nedir? 
7 - Yazıcıoğlu'nun çantası,içindeki belgeler,telefonu sim kartı kozmik oda'ya mı konuldu? şimdi o belgeler ve kart nerede? 
8 - Yazıcıoğlu hangi konularda "en çok ve sağlam bilen" idi? 
9 - Yazıcıoğlu'nun, telefonla aradığı emniyet müdürü "bacağı kırık hastaneye getiriliyor" diyen kişi mi?

Radikal