Yemin etmeyene maaş yok

CHP'nin yemin etmeyen tek milletvekili İsa Gök’e milletvekili maaşı yatırılmadı

Yemin etmeyene maaş yok
16 Temmuz 2011 Cumartesi 11:22 tarihinde eklendi, 2.023 kez okundu.

 

Gök: Parayla biat ettirmeye çalışmayın
 
Maaşı ve özlük haklarının kesildiğini belirten Gök, VATAN’a yaptığı açıklamada, “Maaşımı kestiler, özlük haklarımı kestiler. BDP’liler kayıt yaptırmadıkları için ödeme yapılmıyor. Ben ise kayıt yaptırdım, banka hesabım var, Genel Kurul’a katılıyorum. Ödeme yapılmama kararı alınmış” dedi.
 
Maaşının yatırılmamasının “diz çöktürme muamelesi” olduğunu savunan Gök, “Bu bir sindirmedir. Yemin edene kadar yatırmayacaklarmış. Bu siyasi bir karardır. Beni kimse parayla, pulla biat ettirmeye uğraşmasın. Eylemimi sürdüreceğim” dedi.
 
Gök, şöyle devam etti:
 
“Kararın arka planını öğrendim. BDP’liler kayıt yaptırmadıkları için banka kayıtları da yok. Onların kaydı da görünmüyor. Onlar dışında tutuklu olan 3 arkadaşımız; Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan’ın da maaşlarının yatırılmadığını öğrendim. Benim için ayrıca bir karar verilmiş ve yemin etmediğim için maaşım yatırılmamış. Beni arayıp, ‘Gelin yemin edin maaşınızı yatıralım’ dediler. Benim kitabımda bu yazmaz. Doğru bir adamım. Beni açlıkla terbiye edemezler.”
 
CHP’nin yemin etmeme kararının arkasında durduğunu belirten Gök, “Partimin aldığı kararların sadakatini koruyorum. Neden yemin etmeme gerekçesini açıklayan o kararlara sadakat belirtiyorum. Eylem koyduğum için sosyal haklarım askıya alınıyor. Yani bana ‘Gel tükürdüğünü yala, paranı al’ deniliyor. Ben diz çökmüyorum” dedi. Öte yandan Meclis Başkanlık Divanı’nın “tutuklu milletvekillerinin maaşlarının yatırılmaması” yönünde bir kararı olmadığı da bildirildi.

Vatan Gazetesi