Yeni Akit'ten 9 sütun küfür

Yeni Akit'in bugün 9 sütuna attığı bu manşet çok konuşulacak

Yeni Akitten 9 sütun küfür
04 Mayıs 2012 Cuma 09:45 tarihinde eklendi, 3.999 kez okundu.

 

9 SÜTUNA YAYILAN KÜFÜR! 
 
Bugün de Akit'in manşetinde gazete sayfalarını siyasi silah olarak kullanmak için atılmış bir manşet var. Sığ, hatta ahlak sınırlarını zorlayan bir manşet. 
 
Eski bir Perinçekçi olan Halil Berktay'ın Taksim'de 1977'de yaşanan süreçte solcuları suçlamasını manşetine taşıyan Akit, Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in başında olduğu İşçi Partisi'nin kısaltmasını kendi meşrebince bir küfüre dönüştürmüş ve 9 sütüna yazmış. 
 
İşin ilginç yanı "yanlış anlaşıldık" diyebilecekleri, manevra yapıp kaçabilecekleri bir yer de yok. 
 
1977'DE O PARTİNİN ADI İP DEĞİLDİ
 
Çünkü 1977 yılında Perinçek'in başında olduğu ve şimdi solcuları suçlayan Halil Berktay'ın da içinde yer aldığı Maocu siyasetin ismi İşçi Partisi değil, Türkiye İşçi Köylü Partisi'ydi. Yayınladıkları dergiden ötürü Aydınlıkçılar  diye anılırlardı. Partinin kısaltması da İP değil doğal olarak TİKP idi. 
 
KÜFÜR DEĞİLSE SORU İŞARETİ NEREDE?
 
Diğer bir nokta da Akit'in  "İP ne biliyordu!" diyerek bir soru cümlesine çevirilmiş gibi görünen o manşetin sonunda bir soru işareti yer almaması. Akit yazı işleri içinden geçen küfürü aynen manşetlerine taşırken soru işareti yerine bir ünlem atmışlar manşetin sonuna. Yani biz "ne biliyordu?" dedik, siz anlamadınız demeleri de mümkün değil.