Yeni ''Aslılar'' yetiştirecek

Aslı Çakır Alptekin, beden eğitimi öğretmeni atandığı Kütahya'nın Saka Köyü'nde öğrenci ve velilerinin spora gösterdiği ilgiden memnun kaldı.

Yeni Aslılar yetiştirecek
05 Ekim 2012 Cuma 11:18 tarihinde eklendi.

Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra bu yıl Kütahya'nın merkeze bağlı Saka Köyü'ne öğretmen atanan Aslı Çakır Alptekin, okul yaşamını ve öğrencileriyle ilişkilerini AA muhabirine anlattı. 

     
Çocukluğunda kurduğu, beden eğitimi öğretmeni ve olimpiyat şampiyonu olma hayallerini gerçekleştirdiğini söyleyen Alptekin, şimdi yeni sporcular yetiştirmek için kolları sıvadığını ifade etti. İlkokuldaki beden eğitimi öğretmenini kendine örnek aldığını, atletizme o zaman başladığını belirten Avrupa şampiyonu atlet, bir ara hentbol oynadıktan sonra öğretmenlerinin kendisini yeniden atletizme yönlendirdiğini söyledi. 
     
Aslı Çakır Alptekin, öğretmenliğe milli sporculuk kontenjanından atandığını, okuldaki ilk gün heyecanının devam ettiğini dile getirdi. Öğrencilerin kendisine çok ilgi gösterdiğini, aynı şekilde velilerin de kendisiyle tanışmak için okula geldiğini belirten Alptekin, ''Öğrencilerim, kendilerini çok şanslı hissettiklerini söylüyorlar. 'Arkadaşlarımıza, sizinle hava atıyoruz, biz de sizin gibi olimpiyat şampiyonu olmak istiyoruz' diyorlar. Beni hiç üzmüyorlar'' dedi. 
     
Kendisinin de bir köy okulunda eğitim gördüğünü belirten Alptekin, şunları kaydetti: 
     
''Benim okulumdan da şampiyonlar yetişebilir. Öğrencilerimin hepsi spor yapmak istiyor, kız öğrencilerim de çoğunlukta. Ailelerin de desteği çok büyük. Benim için önemli olan ailelerinin destek vermesi. Onlar destek verdikçe çocukları spora teşvik edebiliyorum. Hepsi okulumuza gelip çocuklarını izliyor. Önce bir atletizm takımı kuracağım, öğrencilerimi okul yarışmalarına götüreceğim. Sporun başka dallarına yatkın olan öğrencilerimi de o dallara yönlendireceğim.''