Yeni bir Ladin fotoğrafı daha

Usame Bin Ladin'in "ölüm anı"nı gösteren sahte fotoğraflar interneti sardı

05 Mayıs 2011 Perşembe 08:48 tarihinde eklendi, 1.365 kez okundu.

 

 
Pakistan'da Amerikan operasyonu ile öldürülen El Kaide liderinin "ölüm anı"na ait olduğu iddia edilen fotoğraflar interneti sarmış durumda.
 
Barack Obama'nın açıklamasının ardından ortaya çıkan ilk fotoğrafın, Usame Bin Ladin'in daha önceden çekilmiş bir fotoğrafıyla, kimliği belirsiz bir ölünün fotoğrafının montajı olduğu ortaya çıkmış, ciddi basın kuruluşları zor durumda kalmışlardı.
 
Konuyla ilgili Twitter'dan yayılan son Bin Ladin fotoğrafı da kısa zamanda sahte damgası yedi, zira fotoğraf Black Hawk Down (Kara Şahin Düştü) filminden bir kare üzerine Bin Ladin'in fotoğrafı eklenerek yaratılmıştı.
 
Bin Ladin'in ölümünün bu kadar çok izlenen bir konu olması da, siber suçluları harekete geçirdi. İnternet güvenlik firması Kaspersky, siber suçluların kullanıcıların bu konudaki meraklarını kendi çıkarları için kullandıklarını ve Blackhat SEO ve Google'ın resim arama özelliklerini kullanarak bir casus yazılım dağıtmaya çalıştıklarını duyurdu.
 
Popüler sosyal iletişim platformu Facebook'da da kullanıcıların profillerine ekledikleri "Bin Ladin'in ölüsünün fotoğrafını görün" konulu video bağlantısının bir solucan içerdiği ortaya çıktı.
 
Kaspersky yetkilileri, kullanıcıları bu tür aldatmacalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, Obama yönetiminin "gerçek" fotoğrafları yayınlayıp yayınlamacağı da merakla bekleniyor.