Yeni çilek Siem de Jong

Terim’in Siem de Jong için Hollanda kulübünün patronu Frank de Boer’le görüştüğü, yönetimin de 6 milyon euro’luk teklife hazırlandığı bildirildi.

Yeni çilek Siem de Jong
08 Aralık 2012 Cumartesi 10:10 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray, 23 yaşındaki Ajax’lı yıldızın transferi için düğmeye bastı
 
Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura çıkmanın sevinci yaşanırken, zaman kaybetmeden Avrupa’da başarının devam etmesi için kadroya takviye çalışmalarının da hemen başladığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar’ın hedefindeki ismin ise Ajax’ın kaptanı Siem de Jong olduğu ortaya çıktı.
 
Boer’den Jong’u istedi
 
Cim-Bom’un “yeni çileği” olması beklenen 23 yaşındaki 10 numara için Teknik Direktör Fatih Terim’in, ikinci döneminde sarı-kırmızılı formayı giyen Ajax’ın hocası Frank de Boer’le görüştüğü ve genç yıldızı istediği bildirildi.
 
Terim’in temaslarının ardından yönetimin de Hollanda ekibine en kısa zamanda teklif yapacağı kaydedildi. Ajax’ın İngiliz kulüplerinin de takibinde olan De Jong için Galatasaray’dan en az 6-7 milyon euro arasında bonservis bedeli talep edebileceği ifade ediliyor.
 
Ajax’ı UEFA’ya taşıdı
 
Genç 10 numaranın yıllık 2.5 milyon euro’ya hayır demeyeceği belirtiliyor. Teknik Direktör Fatih Terim’in hem özel hayatındaki hem de saha içindeki duruşu nedeniyle Hollandalı oyun kurucuyu ısrarla istediği öğrenildi. Jong, Ajax’ta bu sezon 3’ü Devler Ligi’nde olmak üzere 9 gol kaydetti.