Yeni Galaxy dokuz ay sonra

Apple’ın birkaç gün önce tanıttığı iPhone 5 için ön siparişler tükendi. Şirket, yoğun talepten son derece memnun olduğunu açıklarken, Güney Kore basınına yeni nesil Galaxy S akıllık telefonu hakkında ilk bilgiler sızmaya başladı.

Yeni Galaxy dokuz ay sonra
17 Eylül 2012 Pazartesi 13:24 tarihinde eklendi.

 

S3 satışları 20 milyonu aşan Galaxy S 3’ün ardından Samsung’un yıllık ürün çıkarma tarihlerine sadık kalacağı ve yeni nesil Galaxy’nin 2013’teki Dünya Mobil Kongresi’nden (MWC) piyasaya sunulmayacağı düşünülüyor. Korea Times gazetesine konuşan bir kaynaklar, adının ne olacağı tartışmaları yaşanan yeni Galaxy’nin rekabetteki hızı kaybetmemek için MWC’ye yetiştirilmesi için çalışıldığını öne sürdü.
 
Apple ise iPhone 5’in ön siparişlerinin şimdiden tükendiğini açıkladı. Apple sözcüsü Natalie Kerris, “inanılmaz talepten dolayı son derece memnun olduklarını” ifade etti. iPhone 5’in ABD’ye nakliyatı dün başlarken, Korea Times’da yayımlanan haberin Samsung tarafından spekülasyon yaratma amacı taşıyor olabileceği de düşünülüyor. Times, Galaxy S4’ün Barcelona’da düzenlenecek MWC’de sunulacağını öne sürdü. S3, Mayıs ayının başında Londra’da tanıtılmıştı.
 
ZAMANLAMA ŞAŞIRTICI
Korea Times’a konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre, Samsung yeni nesil akıllı telefonunu S 3’ü piyasaya sürdükten sadece dokuz ay sonra tanıtacak. Buradan yola çıkarak, Samsung’un, iPhone’u yıl ortasında tanıtan Apple’ın aksine yeni Galaxy’yi yıl başlarında tanıtmak istediği, böylece yeni bir rekabet stratejisi edindiği öne sürülebilir.
 
Analistler, yeni Galaxy’nin dokuz ay sonra sunulacak olma ihtimalinin şaşırtıcı olmayabileceğini, çünkü S 3’ün satışlarına ait beklentinin birkaç ay öncesine kıyasla daha az olduğunu belirtti. Bugüne kadar 20 milyon satış rakamını geçen telefonun, 2012 sonuna kadar 10 milyon daha satması bekleniyor.
 
Korea Times’a konuşan kaynaklar, “yeni Galaxy’nin iPhone 5’in özelliklerini geçen bir telefon olacağını” da iddia etti.
 
YENİ SIZINTILAR, YENİ İDDİALAR
Yeni Galaxy, “kesinlikle” küresel LTE ağına sahip olacak ve S3’ün kullandığı Qualcomm Snapdragon işlemcisi yerine Samsung’un yeni nesil çipi Exynos’u kullanacak. Ekran ise 4.8 in.’ten 5 inç’e, yani 12.7 cm genişliğie çıkacak. Telefon, Android işletim sistemi kullanmaya devam edecek.
 
Tasarıma gelindiğinde ise Apple’a karşı ABD’de kaybedilen patent davasında bir milyar dolar tazminat ödenmesine neden olan bu konuya Samsung’un nasıl yaklaşacağı bilinmiyor. Ancak Korea Times’a konuşan kaynaklar, “telefonun uzun dikdörtgen şekil ve kıvrımlı köşelerini koruyacağını, ancak dış görünümde bazı değişikliklerin yaşanacağını” öne sürdü.
 
Korea Times haberinin detaylarına yer veren The Next Web’e göre, Samsung S 4/IV hakkındaki ilk sızıntıların başlama vakti kusursuz. Güney Koreli elektronik devinin kendi ülke basınında çıkan spekülasyonlar, iPhone’in tanıtılmasının hemen ardından tüketicinin dikkatini çekmeyi amaçlıyor olabilir.

NTV