Yeni iPad'ler geliyor

Apple’ın, 22 Ekim’de yeni nesil iPad’lerini tanıtmak için etkinlik düzenleyeceği iddia edildi. Etkinlikte, yeni Mac Pro bilgisayarı ve OS X Maverick işletim sisteminin de sunulacağı öne sürüldü.

Yeni iPadler geliyor
09 Ekim 2013 Çarşamba 11:39 tarihinde eklendi.
Apple, yeni iPhone modelleri ve A7 işlemcisini görücüye çıkardığı Eylül’deki etkinliğin ardından, 22 Ekim’de yeni iPad ve Mac Pro’yu tanıtmaya hazırlanıyor.
 
AllThingsD sitesinin haberine göre, iPad Mini’nin yeni modeli de gecede tanıtılacak. İkinci nesil iPad Mini’nin, retina display ekran teknolojisine ve A7 işlemcisine sahip olacağı iddia edildi.
 
Habere göre, beşinci nesil iPad, daha ince ve hafif olacağı gibi, 64-bit A7 işlemciyle gelecek.
 
22 Ekim’de düzenlenmesi beklenen etkinlikte tanıtılması beklenen diğer ürünler, Mac Pro ve Apple’ın masa üstü ve suncu işlemcisi OS X Mavericks.
 
Apple, AllThingsD’nin haberi hakkında yorum yapmayı reddetti.
 
DAHA İNCE, DAHA HAFİF, DAHA UCUZ
Apple’ın 2010’un başında sunduğu iPad, tablet bilgisayar sektöründe satışa sürüldüğü ilk gün ele geçirdiği liderliği korumaya devam ediyor.
 
Küresel yatırım bankası Jefferies analisti Peter Misek, yeni iPad’in Ekim sonunda sunulacağı beklentisinin doğru olduğunu belirterek, Apple hisselerinin de yükseleceğini öne sürdü.
 
USA Today’e açıklama yapan Bisek, ‘9.7 inç ekran genişliğiyle gelmesi beklenen beşinci nesil iPad’in yüzde 20 daha ince ve yüzde 30-50 daha ince olmasının’ öngörüldüğünü belirtti .
 
Retina display teknolojisi bulunduracak yeni iPad mini’nin üretimdeki sıkıntılar nedeniyle başlangıç stoklarında fazla bulunmayacağını belirten Bisek, ürün sunulduğu zaman satışa hazır sadece 1-2 milyon iPad mini olacağını ifade etti.
 
Misek, ABD’de mevcut fiyatı 329 dolar olan iPad mini’nin yeni modelinde 279-299 fiyat etiketi bulunduracağını söyledi.

NTV