Yeni iPhone için Almanya'ya gelip kuyruğa girdiler

Tanıtımı 10 Eylül’de yapılan ve 10 ülkede satışa bugün sunulan iPhone 5S ve iPhone 5C satın almak için çok sayıda teknoloji meraklısı yurt dışından gelip Almanya’da kuyruğa girdi.

Yeni iPhone için Almanyaya gelip kuyruğa girdiler
20 Eylül 2013 Cuma 16:16 tarihinde eklendi.

Özellikle Doğu Avrupa başta olmak üzere Türkiye ve diğer bazı ülkelerden yeni iPhone’larını almak isteyen Apple meraklıları sabahın erken saatlerinden itibaren Almanya'da kuyruğa girdi.

Almanya’nın Berlin, Frankfurt ve Münih kentlerinde sabah saat 06′dan itibaren kuyruklar oluşturan iPhone 5S/5C meraklıları Apple mağazalarının açıldığı 08′e kadar yağmur altında bekledi.

Berlin’deki mağazaya daha çok Doğu Avrupalı Apple tutkunları akın ederken, Frankfurt’taki mağaza önlerinde ise Türkiye’den gelen müşteriler dikkat çekti.

Mağaza açılışlarına kadar iPhone meraklarının sayısı yüzleri geçti.

Özellikle iPhone 5S’in altın renkli olan ve ilk kez piyasaya sunulan modeli rağbet gördü.

Yeni iPhone satışlarına online mağazasından da başlayan Apple, Almanya’daki müşterilerine iPhone 5S’ler için teslim tarihini gelecek ay başı olarak verdi.

iPhone 5C modellerinin ise 3-4 gün içinde teslim edilebileceğini duyurdu.

iPhone 5C modeli diğer modele göre Almanya’daki Apple mağazalarında 100 Euro daha ucuz satılıyor. iPhone 5S’in fiyatları ise 699 Euro’dan başlıyor.


CİHAN