Yeni iPod serisi ve iTunes

Apple etkinliği, CEO Tim Cook'un iPhone 5 tanıtımı ardından tekrar sahneye çıkmasıyla devam etti. Cook'un konuşmasının ardından, iTunes 11, iPod, iTouch ve Nano’nun sunumuna geçildi.

Yeni iPod serisi ve iTunes
13 Eylül 2012 Perşembe 10:25 tarihinde eklendi, 2.228 kez okundu.

 

iTunes, daha sade bir tasarıma sahip ve ana ekranda kenar çubuğu bulundurmuyor.
 
Bir albümün üzerine tıklandığında, albüm resmi ve bilgileri ekranda genişleyerek beliriyor.
 
“In The Store”, sanatçıların önerilen parçalarını ve diğer parçalarının yer aldığı şarkı listesini gösteriyor. Şarkıcılara göre yeni kütüphaneler açabiliyorsunuz.
 
iTunes’un yeni ara yüzü iOS ile benzerlik gösteriyor. Parça listesinin kenarda yer alan paneli hala geçerli. Parça listesi çok daha kolay kullanılabilecek bir şekilde güncellenmiş.
 
iTunes, müzik kütüphanenizin tamamını çok daha etkin bir şekilde tarıyor. Mini Player küçük bir kutu haline indirgenebiliyor ve üzerinde arama yapılabiliyor.
 
iCloud, iTunes’a entegre edilmiş. Tüm müzik kütüphaneniz, bilgisayarınızdaki filmler iCloud ile iTunes’a entegre olacak. iPad’de başladığınız bir filmin sonunu diz üstü bilgisayarınızda getirebileceksiniz.
 
Yeni iPod ve iPod nano
Sunumu, Greg Joswiak yapıyor. Yeni nano, daha uzun. Yedinci nesil nano, Joswiak’ın deyişiyle Apple’ın ürettiği en iyi nano. Çok küçük ve ekranı daha uzun.
 
Ön paneli plastik olan cihazın kalınlığı sadece 5.4 mm. Büyük ses kontrol tuşlarına sahip. Nano, aynı zamanda bugüne kadarki modellerinde bulunan en büyük ekrana, 2.5 inç’lik (6.35 cm) genişliğe sahip.
 
Renk tercihi: Beyaz, siyah, pembe, yeşil, mavi, sarı ve kırmızı olmak üzere yedi çeşit.
 
Nano aynı zamanda Bluetooth’a da sahip.
 
iPod Touch
Yeni iPod Touch, iPhone 4’e benziyor. 6.1 mm kalınlığında. 
 
88 gram ağırlığında. 10.1 Retina Display ekrana sahip. Yeni iPod Touch beyaz, siyah, mavi, sarı ve kırmızı renklerde sunulacak. 
 
iOS 6 işletim sistemine sahip olacak Touch, Siri özelliğine de kullanacak.
 
iPod Touch, eski modellerine göre bir hayli fazla özelliğe sahip. Bluetooth 4.0'a sahip olan Touch, aynı zamanda yüz tanıyabilen 720 piksel HD kameraya sahip. Touch'ın kamerası aynı zamanda 1080 piksel HD video çekim özelliğine sahip. Cihaz, çift çekirdekli A5 işlemcisine sahip.
 
Yeni EarPod'ların tasarlanması üç yıl sürmüş... Kullanması daha kolay ve kulağa en iyi şekilde oturması için tasarlanmış.
 
EarPod'larla beraber, Apple'ın Yerba Buena'da iki saat süren etkinliği de sona erdi.

NTV