Yeni kabine ile ilk toplantı

2013 yılının son Bakanlar Kurulu, geçen hafta gerçekleşen kabine revizyonu ardından 8 yeni bakan ve bir yeni başbakan yardımcısıyla ilk kez toplandı.

Yeni kabine ile ilk toplantı
30 Aralık 2013 Pazartesi 12:39 tarihinde eklendi.
Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 11.20'de başladı.
 
Geçtiğimiz hafta Zafer Çağlayan'ın Ekonomi Bakanlığı'ndan, Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı'ndan, Erdoğan Bayraktar'ın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan istifa etmesinin ardından Başbakan Erdoğan Kabine'de revizyona gitmişti. Kabineye 8 yeni bakan ve bir yeni başbakan yardımcısı girmişti.
 
Bugünkü toplantıya; revizyonla birlikte gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ilk kez katılacak. 
 
Başbakan yardımcısı iken Adalet Bakanlığı'na getirilen Bekir Bozdağ da yeni göreviyle ilk kez toplantıda yer alacak. Öte yandan, TBMM dışından İçişleri Bakanlığı'na getirilen Efkan Âlâ'nın da resmen göreve başlaması için 2 Ocak'ta yemin etmesi bekleniyor.
 
İç ve dış gelişmelerin görüşüleceği toplantıda en önemli gündem maddesinin, 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ve bu bağlamda yaşanan gelişmeler olması bekleniyor. Operasyonun ardından ekonomide yaşanan gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor.  
 
Öte yandan, hükümet, Ocak ayında Meclis'e göndermeyi planladığı dershanelerle ilgili yasa tasarısının da masaya gelmesi bekleniyor.