Yeni Mesut Özil F.Bahçe'ye

Almanya U17 Milli Takımı’nın kaptanlığını da yapan Emre Can için nabız yoklayan yöneticiler, 2. yarıda 18 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadroda görmek istiyor.

Yeni Mesut Özil F.Bahçeye
01 Ocak 2013 Salı 09:54 tarihinde eklendi.

Fenerbahçe, bir yandan sezonun ikinci yarısı için transfere yönelirken bir yandan da geleceğin takımını kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle forvet için yabancı oyuncularla temasını sürdüren sarı-lacivertliler, Bayern Münih’in genç ismi Emre Can için de görüşmeleri yoğunlaştırdı.

 
Aykut Kocaman’ın transfer listesinde yer alan 18 yaşındaki oyuncu, Almanya’nın ikinci Mesut Özil’i olarak biliniyor. Bayern Münih’in altyapısından yetişen Emre Can, orta sahada görev alırken Bavyera ekibiinin yanı sıra Almanya Milli Takımı’nın tüm yaş kategorilerinde de forma giydi. U15 takımından başlayarak Panzerler’in geleceğini oluşturacak takımların tümünde sahaya çıkan Emre, özellikle Türk asıllı oyunculardan kurulu U17 takımıyla da başarıdan başarıya koştu. U17 takımıyla 22 maçta 3 gol bulan ve aynı zamanda takımın kaptanlığını yapan Emre Can için milli takımdaki hocası Freund da, “Emre, kariyerimde gördüğüm, bu yaş grubundaki en komple futbolcu” sözleriyle övgü yağdırmıştı.
 
LEVERKUSEN PEŞİNDE
 
BAYERN Münih ile sözleşmesi 2014 sezonu sonuna kadar devam eden 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Alman ekibinin ikinci takımında forma giyerken A takımla ise bu sezon 3 maçta sahaya çıktı. Emre Can için F.Bahçe’nin rakibi ise bir başka Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen.
 
SARI-lacvivertli yetkililerin Almanya’daki ilk hamlesi ise Hoffenheim formasını giyen Eren Derdiyok’tu. Ancak İsviçre Milli Takımı formasını da giyen 24 yaşındaki forvet için bir türlü anlaşma sağlanamayınca rota da Emre Can’a döndü ve görüşmeler de hızlandı.

Vatan Gazetesi