Yeni Nexus 7 Temmuz'da piyasada

Google’ın, tablet piyasasındaki kozu Nexus 7’nin yeni modelini Temmuz 2013’te sunacağı öne sürüldü.

Yeni Nexus 7 Temmuzda piyasada
03 Nisan 2013 Çarşamba 13:55 tarihinde eklendi.

 

Google, tablet piyasasında Nexus’un ağırlığını artırma peşinde. Daha hızlı bir işlemci ve yüksek görüntü kalitesine sahip olacak yeni Nexus 7, Tayvanlı parça üreticisi Asustek ile üretilecek.
 
Reuters’a bilgi veren kaynaklar, Google’ın henüz resmi bir açıklama bulunmadığı yeni Nexus 7 hakkında önemli bilgiler verdi. Kaynaklar, iPad Mini ve Kindle Fire’ın en büyük rakibi olan Nexus 7’nin, 2013’ün ikinci yarısında 8 milyon satış rakamına ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.
 
Kaynaklar, en büyük gelirini online reklamlardan elde eden Google’ın, tablet bilgisayarını olabildiğinde satarak reklam gelirini artırmak istediğini belirtti.
 
Yeni Nexus 7’nin daha ince bir tasarımla sunulacağı ve daha yüksek bir görüntü kalitesine sahip olacağı belirtildi. Mevcut Nexus 7, 1280x800 ekran çözünürlüğüne sahip. Adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, mevcut modeldeki Nvidia Tegra 3 işlemcisinin yeni modelde Qualcomm Snapdragon işlemcisiyle değiştirileceğini öne sürdü.
 
‘EN AZ ALTI MİLYON’
Kaynaklar, Google’ın ‘işlemci gücü sebebiyle’ Nvidia’dan vazgeçtiğini belirtti. Bu bilginin doğru çıkması, tablet bilgisayar piyasasına işlemci üreten iki ABD’li şirketten Qualcomm’un yüzünü güldürecek.
 
Google, konu hakkında açıklama yapmayı reddederken, Qualcomm ve Nvidia da Reuters’ın açıklama talebini karşılıksız bıraktı.
 
Henüz fiyatı belli olmayan tabletin, rekabet gücünü kaybetmemesi için Haziran 2012’de sunulan eski modeli gibi 199 dolardan satışa sunulması bekleniyor. Reuters’a konuşan kaynaklar, fiyatın 149 dolara kadar düşebileceğini belirtti.
 
7 inç (17,7 cm) ekran genişliğindeki tabletler arasında, fiyatları 300 dolardan başlayan iPad Mini en pahalı cihaz konumunda.
 
ÜRETİM TAYVAN'DA
Google, Enders Analysis şirletinin verilerine göre 10 ay içinde 4.6 milyon Nexus 7 satmayı başardı. Yeni Nexus 7’nin ise 2013’ün ikinci yarısında en az 6 milyon satması hedefleniyor. İstenilen rakam ise 8 milyon.
 
Kaynaklar, verdikleri bilgiler arasında, elektronik ve parça üreticisi Asustek’in Google ile Nexus 7’yi kapsayan anlaşmasını sürdüreceğini belirtti. Netbook PC üretiminde öne çıkan Asustek’in, 2013’te 12 milyon tablet nakliyatı yapması bekleniyor.
 
Tayvanlı şirket, yeni Nexus 7 hakkında açıklama yapmadı.