Yeni Office'i görücüye çıktı

Bulut hizmeti olarak sunulacak yeni Office, Windows 8'in getirdiği yeniliklerden yararlanıyor

Yeni Officei görücüye çıktı
17 Temmuz 2012 Salı 18:35 tarihinde eklendi, 1.320 kez okundu.

 

Yapılan açıklamaya göre, Microsoft dünyada 1 milyardan fazla kişinin kullandığı Microsoft Office'in yeni versiyonunun müşteri ön izleme sürümünü duyurdu. San Francisco'da gerçekleştirilen basın toplantısında Microsoft Corporation Üst Yöneticisi Steve Ballmer tarafından yapılan açıklama ile yeni Microsoft Office'in müşteri ön izleme sürümünün 'office.com/preview' üzerinde genel erişime açıldığı ve kullanıma sunulduğu belirtildi.
 
Microsoft Office'in yeni sürümü dokunmatik olarak, ekran kalemi, fare ya da klavye ile tabletleri de kapsayan yeni Windows cihazları üzerinde çalışabilen sezgisel bir tasarıma sahip bulunuyor. Sosyal olanakları güçlü yeni Office, okuma, not alma, toplantılar ve iletişim anında kullanıcıların en büyük yardımcısı olurken, abonelere sürekli çalışır halde olan bir bulut hizmeti üzerinden sunuluyor.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ballmer, Microsoft'un cesur adımlar attığını ifade ederek, 'Yeni, modern Office hem ev kullanıcıları hem de iş kullanıcıları için benzersiz üretkenliği ve esnekliği sunacak. Bu bir bulut hizmeti ve Windows 8 üzerinde en üst seviyede fark yaratacak şekilde çalışacak' bilgisini verdi.
 
Microsoft Office'in yeni sürümünün özellikleri
 
Windows 8 üzerinde en iyi şekilde çalışan Office, klavye ve fareyle olduğu doğallıkta dokunma deneyimiyle de kullanılabiliyor. Ekran üzerinde parmak hareketleriyle küçültme büyütme yaparak, belgeler ve sunumlar okunabiliyor. Yeni içerik oluşturmak ve uygulama özelliklerine erişmek dokunuşla mümkün oluyor.
 
İçerik oluşturmak, not almak ve uygulama özelliklerine ulaşmak için ekran kalemini kullanabiliyor. E-postalara el yazısıyla yanıt vermek ve bunları otomatik olarak metine çevirmek de mümkün oluyor. Ekran kalemiyle sunum yaparken, bir işaretçi olarak kullanıldığı gibi içerikleri renklendirmek ve hataları silmek de çok kolay gerçekleştiriliyor.
 
OneNote ve Lync, Office için ilk yeni Windows 8 stili uygulamaları temsil ediyor. Bu uygulamalar bir tablet üzerinde dokunma öncelikli deneyimleri sunmak üzere tasarlandı. OneNote üzerindeki yeni dairesel menü parmak hareketiyle özelliklere erişimi kolay hale getiriyor.
 
Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamalarının yeni sürümlerini içeren Office Home and Student 2013 RT, Microsoft Surface'i de kapsayacak şekilde ARM tabanlı Windows 8 cihazları üzerinde yerini alacak.
 
Office belgeleri varsayılan olarak SkyDrive'a kaydedilerek, içeriğe her zaman tablet, PC ve telefondan erişebilmek mümkün hale geliyor. Çevrimdışıyken de kullanabilen belgeler tekrar bağlanıldığında eşitleniyor.
 
Yeni Office, bulut tabanlı bir hizmet olarak erişilebilir durumda bulunuyor
 
Office'te oturum açtığınızda, en güncel olarak kullandığınız belge, şablon ve hatta özel sözlüğü de kapsayan kişisel ayarlara hemen her cihazla erişilebiliyor. Office, en son belgenin neresinde çalışıldığını hatırlayarak, bu noktaya sizi tek bir tıkla geri getiriyor.
 
Abone olarak Office'e bilgisayardan uzakken internete bağlı bir Windows tabanlı PC üzerinden tam özellikli uygulamaların akışıyla da erişmeniz mümkün oluyor. Yeni Office, bulut tabanlı bir hizmet olarak erişilebilir durumda bulunuyor. Ev kullanıcıları gelecek olan güncellemeleri otomatik olarak alırken, Skype dakikaları ve ekstra SkyDrive depo alanı gibi heyecan verici bulut hizmetlerine de kavuşuyor. Aboneler ailedeki herkesin tüm cihazları için çoklu yükleme olanaklarına sahip oluyor.
 
Yammer, kurumlar için güvenli ve özel bir sosyal ağ sunuyor. Yammer SharePoint ve Microsoft Dynamics ile entegrasyon olanaklarını da içeriyor. SharePoint içerisinde kişiler, ekipler, belgeler ve siteler takip edilebiliyor. Güncel kalmak ve iş arkadaşlarına güncel bilgiler sunmak için etkinlik akışı içine resimleri, videoları ve Office içeriklerini gömmek ve görüntülemek de mümkün oluyor.
 
Office içerisinde her yerdeki kişilerinizin entegre bir görünümü elde edilebiliyor. Kişi kartı Facebook ve LinkedIn hesaplarından resimler, durum bilgileri, kişi bilgisi ve etkinlik beslemeleriyle bütünlük içerisindeki iletişim durum bilgisini içeriyor.
 
Yeni Office Skype ile geliyor
 
Abone olunduğunda her ay 60 dakikalık dünya çapında Skype konuşma süresi kazanılıyor. Skype kontaklarını Lync'e entegre ederek, Skype üzerindeki herkesi sesli olarak arayıp, bu kişilerle anlık iletişim de başlanabiliyor.
 
OneNote ile notlar bulutta cihazlar çapında erişilebilecek şekilde bulundurulabiliyor. Dokunarak, ekran kalemi ya da klavye ile notlar almak ya da tüm bu olanakları birlikte kullanarak istenilen deneyimle çalışmaya devam etmek mümkün oluyor.
 
Word içerisindeki Okuma Modu, geniş ve küçük ekranlar için otomatik olarak ayarlanan modern ve kolay gezilebilir bir okuma deneyimi sunuyor. İçerik üzerinde yakınlaşıp uzaklaşarak, dokümanlar içerisinden video akışı sağlanıp, revizyon işaretleri görülebiliyor, sayfaları çevirmek için dokunma deneyimi kullanılıyor.
 
PowerPoint'in yeni Sunucu Görünümü, sunum yapan kişiye özel olarak mevcut ve sıradaki sunumları, sunum zamanını ve sunucu notlarını tek bir bakışta görmeyi sağlıyor. Sunum yaparken dokunarak ve ekran kalemi ile sunuların üzerinde gezinebilmenin yanı sıra yakınlaştırma ve düzenleme de yapılabiliyor.
 
Lync sunumlarla birlikte kullanılabilecek çoklu HD video, paylaşılan OneNote not defterleri ve ekip halinde beyin fırtınaları için sanal bir beyaz tahta da içeriyor.
 
Perceptive Pixel'den çok noktalı dokunma deneyimli ve ekran kalemi destekleyen ekranlarla, ister yüz yüze, ister sanal olarak çok daha ilgi çekici toplantılar, sunumlar ve dersler gerçekleştirilebiliyor.
 
Üç yeni Office 365 abonelik hizmeti
 
Bu arada, San Francisco'da gerçekleştirilen basın toplantısında, tüm paketler ve fiyat planlarının sonbaharda açıklanacağını kaydeden Ballmer, üç yeni Office 365 abonelik hizmeti hakkında detaylar da verdi.
 
Buna göre, Erişilebilir olduğunda, her yeni abonelik paketi Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher ve Access gibi Office uygulamalarının yeni 2013 sürümlerini içerecek.
 
Ek olarak aboneler gelecekteki sürüm yükseltmelerine ve abonelik başına beş PC ya da Mac ve mobil cihaza kadar kullanım hakkına sahip olacak.
 
Üç yeni sürüm aşağıdaki şekilde sunulacak:
 
'Office 365 Home Premium - Aileler ve ev kullanıcıları için tasarlandı. Bu hizmet ayrıca ek 20 GB'lık SkyDrive alanı ve aylık 60 dakikalık Skype dünya çapında konuşma süresi içeriyor.
 
Office 365 Small Business Premium - Küçük ölçekli işletmeler için tasarlandı. Bu hizmet kurumsal seviyede e-posta, paylaşılan takvimler, web sitesi araçları ve HD web konferansı olanaklarını da içeriyor.
 
Office 365 ProPlus - Gelişmiş iş yetenekleri ve bulutta yaygınlaştırma ve yönetim esnekliği isteyen kurumsal müşteriler için tasarlandı.'