"Yeni projeler Sivas’a ivme kazandıracak"

Sivas'ta yıllardır hayata geçirilmesi düşünülen Yıldız Dağı Turizm Merkezi ve İl Halk Kütüphanesi Projesi'nde sona gelindi. İnşaat sezonunda her iki projede de ihale süreci başlayacak.

Yeni projeler Sivasa ivme kazandıracak
02 Ocak 2013 Çarşamba 20:52 tarihinde eklendi.

 

Vali Zübeyir Kemelek, İl Özel İdaresi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nin şu ana kadar plan, proje, tahsis ve onay kısımları tamamlandığını ve 10 milyon TL ödeneğin hazır olduğunu belirterek, “2013-2014 kış sezonunda küçük bir bölümünü hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi.
 
Vali Kemelek Yıldız Dağı Turizm Merkezi Projesi ile ilgili olarak mevsimin el verdiği günlerden itibaren çalışmaların başlayacağını söyledi. Bu kış süresinde kamulaştırmayı yapacaklarını belirten Kemelek, “Burası yüksek rakımlı bir bölge, 5 ay kış yaşanıyor. İnşaat mevsiminin dar olduğu bir alan. İnşaatın hızlı gitmesi halinde inşallah 2013 sonunda 2014 kışında küçük bir bölümünü faaliyete geçirebiliriz diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. 
 
Yıldız Dağı Kayak Merkezi ile ilgili çalışmaların 1991 yılında başladığını hatta 1940’da kayak sporuyla ilgili kulüplerin oluştuğuna vurgu yapan Vali Kemelek, Sivas’ın kış sporlarına uzak bir şehir olmadığına dikkat çekti. Kemelek “Birçok ilimiz kış sporlarıyla da öne geçmiştir. Yıldız Dağı bittiğinde şehrimiz için iftihar edilen bir projesi olacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Yol çalışmalarının başladığını ve birkaç yıl süreceğini kaydeden Kemelek, yolların Sivas'taki diğer turizm alanları olan sıcak ve soğuk çermiğe de bağlanması gerektiğini dile getirdi. 
 
Kemelek, şöyle devam etti: “Burası için yıllarca kar kalınlığı gibi kriterler ölçülmüş, her arzu edilen yerde yatırım olmuyor. Şartlar ve koşullar var. Bunlar yerine getirildi ve biz üst yapıya başlayacağız. 10 milyonun üzerinde bir ödeneğimiz var. Belki yapılacak çalışmaların hepsine yetmeyecek ama kaynakları en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Bütün amacımız Sivas’ın gelişimine katkıda bulunmak. Hem kış sporları açısından hem yaz aylarını değerlendirmememiz gerekiyor. 2–3 sene sonra daha farklı bir tesis olacak.” diye konuştu.
 
KÜTÜPHANE PROJESİ
 
İl Halk Kütüphanesi'nin klasik bir kütüphane olmadığına vurgu yapan Kemelek, şöyle devam etti: "Günümüzün kitapları elektronik ortamda okuma faaliyetlerine ve her türlü sanatları sergilemeye uygun bir mekan hazırlanıyor. Hem konferans düzenlenebilir, hem resim sergisi açılabilir hem de öğrencilerin ve vatandaşlara hizmet sunulabilecek bir proje oluşturulmuş. Kütüphanenin de projesi bitti, ihale sürecine başlayacağız en kısa zamanda, Tekel binasını yıkıp yenisini ihale etmek suretiyle yapacağız. Her iki projede de katkısı olanlara teşekkür ediyorum.” 
 
"2 PROJE DE SİVAS’A İVME KATACAK"
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ise "Sivas marka kent olma özelliğine sahip diyoruz ama diğer şehirlerden farkınızı ortaya koymanız gerekiyor. Tarihte birçok devlete başkentlik yapmışız. Cumhuriyetin temellerini atmışız. Sonra bir durgunluk yaşamışız, Bu değerler üzerinde yeniden bir canlandırma için yapılan 2 projeyle karşınızdayız. Yıldız Dağı Kayak Projesi ve Türkiye’nin en iyi il Halk kütüphanesinin projeleri ilgili bakanlıklarca onaylandı. Projeleri en kısa zamanda hayata geçirip sadece Sivas değil çevre illerimizin hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu. 
 
Gül, 7 bin 786 metrekare alana kurulacak olan kütüphanenin 750–800 kişiye hizmet verecek şekilde inşa edileceği ve 3 kattan oluşacağı belirtildi. 
 
Toplantıda Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ve İl Halk Kütüphanesi projeleri ile ilgili geniş bir sunum da yapıldı.

CİHAN