Yeni PS3 Ekim ayında Türkiye'de!

Sony’nin 2006 yılında çıkardığı ilk modele göre yarı yarıya daha hafif ve küçük boyutlara sahip yeni PlayStation®3 tasarımı, ekim ayında piyasaya sürülecek.

Yeni PS3 Ekim ayında Türkiyede!
25 Eylül 2012 Salı 15:10 tarihinde eklendi, 3.336 kez okundu.

Oyunseverlerle ilk buluşacak 500GB  ve 12 GB modelleri  Ekim’de piyasada olacak.

 
Yeni PS3®, ilk modelin yarısı, son modelin dörtte biri kadar hafif
İç tasarım mimarisi tepeden tırnağa değiştirilen yeni PS3®’ün iç hacmi ve ağırlığı, 60GB sabit sürücüye sahip ilk PS3® modeline kıyasla yarı yarıya, mevcut PS3® modellerine kıyasla ise sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 25 oranında azaltılmış bulunuyor. Kızaklı disk kapağının tasarıma eklenmesi sayesinde yeni PS3® de evde çeşitli yerlere sığan ve kullanıcıların farklı eğlence içeriklerinin tadını çıkarmasına imkan veren kendine özgü kıvrımlı şık ve basit gövde tasarımını koruyor.
 
Artan kapasite sayesinde daha fazla eğlence içeriği yeni PS3®’te
320GB ve 160GB’lik sabit disk kapasitelerinin artırılmasıyla elde edilen fazladan sabit disk kapasitesi sayesinde kullanıcılar, oyun, müzik, fotoğraf ve videoların da aralarında bulunduğu artan miktardaki eğlence içeriğini PS3®’leri üzerinde saklayabiliyor. Ayrıca, 12GB bellekli yeni PS3® de PlayStation® dünyasının keyfini daha da makul fiyat ile yaşama imkanını veriyor. Kullanıcılar, 12GB bellekli yeni PS3®’ün depolama kapasitesini, yeni PS3®*1 ile eş zamanlı olarak piyasaya sürülecek 250GB kapasiteli sabit sürücüyü bağlayarak yükseltebiliyor. Buna ek olarak, yeni PS3®’ün sergilenme şeklinde daha fazla esneklik sağlayan bir dikey ayağın da aralarında bulunduğu çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Sony tarafından bir dizi aksesuar da piyasaya sürülüyor*2.
 
2006’dan bu yana sayısı 3.300’ü aşan yazılım ve 4.100’e ulaşan oyun 
PS3®’leri  Kasım 2006’da piyasaya sürülmesinden bu yana çok sayıdaki üçüncü parti oyun geliştirici ve yayıncının desteğiyle dünya çapındaki Blu-ray tabanlı yazılımların sayısı 3.300’ü aşarken, indirilebilir PS3® oyunlarının sayısı da 4.100’e*3 ulaştı. Bu geniş yazılım yelpazesine ek olarak, gerek çok sayıdaki üçüncü parti oyun geliştirici ve yayıncı gerekse SCE Worldwide Studios tarafından Call of Duty Black Ops 2 (Activision Publishing, Inc.), Assassin’s Creed III (Ubisoft Entertainment.), FIFA 13 (Electronic Arts Inc.), PlayStation® All-Stars Battle Royale, LittleBigPlanet Karting, God of War: Ascension (Sony Computer Entertainment) ve daha birçok heyecan verici ve cazip oyun da piyasaya sürülecek.
 
PS3® platformu büyümeye devam edecek
Sony, bu heyecan verici ve cazip yazılımlardan oluşan muazzam kütüphaneyi sürekli olarak büyüterek ve kullanıcılara çeşitli donanım modeli seçenekleri sunarak yaşam döngüsünün yedinci yılında olan PS3® platformunun genişletilmesine daha da hız verecek.