Yeni Şafak yazarından tepki çeken tweet

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın twitter'da yaptığı bir yorum sosyal medyada tartışma yarattı.

Yeni Şafak yazarından tepki çeken tweet
20 Ekim 2014 Pazartesi 17:44 tarihinde eklendi.
Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, twitter ’da ilginç bir tartışma başlattı. 
 
@yenisafakwriter hesabını kullanan Kaplan, twitter hesabından üniversiteler nedeniyle Anadolu ’nun kirlendiğini iddia ederek “Anadolu’yu üniversiteler bozuyor! Kütahya’nın ana caddesi 24 saat açık barlarla dolu! Şehri,insanını kirleten, ruhunu yok eden ünv’ye hayır!” dedi. 
 
Kaplan’ın tweeti kısa zamanda sosyal medyada bir tartışma başlattı. Bazı takipçileri Kaplan’a destek çıkarken, kullanıcıların bir kısmı da bu sözlere tepki gösterdi. 
 
Eleştirilerin bazılarına sert sözlerle yanıt veren Kaplan, tartışmalara rağmen sözlerinin arkasında olduğunu belirterek bu kez “burada yapılan belaltı hakaretler, beyinsizliğin nerelerde geznindiğini gösteriyor! silmiyeceğim.dursun! belge olarak geçsin!” tweeti attı. 
 
Bazı takipçileriyle set polemiklere giren Kaplan son olarak hayalindeki üniversiteyi “Üniversite’de, dekadans/sefahat dizboyu! Gazalî, Sinan, Itrî yetiştirecek; Kant’ı, Hegel’i, Nietzsche’yi tartışacak, aşacak üniv. şart!” şeklinde tanımladı ancak bu tweet de yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.