Yeni sahibi logosunu istiyor

Saab’ın yeni sahibi, Saab ismini ve logosunu kullanma hakkı üzerindeki engele dair “mümkün olduğu kadar çabuk” bir çözüm bulmaya çalışacağını söyledi.

Yeni sahibi logosunu istiyor
28 Haziran 2012 Perşembe 18:41 tarihinde eklendi.

 

Saab’ın geçen yılın sonlarında mali sorunları nedeniyle iflas etmesinin ardından, bir Çin-Japon yatırım grubu olan National Electric Vehicle Sweden (NEVS) İsveçli otomobil yapımcısını bu ay başlarında satın almıştı.
 
Satış Saab ismi ve logosunu kullanma iznini içermiyordu.
 
Bu izin ancak savunma şirketi Saab AB ve kamyon yapımcısı Scania tarafından verilebiliyor. Her iki şirket de Saab binek otomobillerinde görülen kartal başlı ejderha logosunun aynısını kullanıyor.
 
Scania anlaşmanın 1990 yılında, General Motors’un Saab AB, Saab Autos ve Scania’yı içeren tek şirketin, binek otomobili bölümünün yüzde 50’sini almasının ardından yapıldığını söyledi.
 
Scania sözcüsü Hans-Ake Danielsson yaptığı bir açıklamada “Ticari markanın her kullanımının görüşülmesi gerekir. NEVS biz onaylayana kadar Saab ismini kullanamaz. Bu konu şu anda görüşülüyor” dedi.
 
Danielsson şöyle ekledi: “İsmimizin ve markamızın itibarını korumamız gerek. Yeni sahibin o ismi tehlikeye atmayacağından emin olmalıyız.”
 
NEVS sözcüsü Mikael Ostlund da, “Bütün taraflar konuyu mümkün olduğu kadar çözüme kavuşturmak istiyorlar” dedi.

NTV