Yeni süt ihalesi yarın

Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılacak süt için yeni alım ihalesinin yarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yapılacağı bildirildi.

Yeni süt ihalesi yarın
16 Nisan 2012 Pazartesi 11:02 tarihinde eklendi.

 

Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılacak süt için yeni alım ihalesinin yarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda yapılacağı bildirildi. Pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihalede Türkiye genelinde 4 kısım için teklif alınacağı belirtildi.
Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılacak süt için yeni alım ihalesi yarın düzenlenecek.
 
Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, onaylanmaması sebebi ile ertelenen okul sütü ihalesi yarın saat 14.00'te bakanlığın 4. Kat toplantı salonunda gerçekleştirilecek.
 
Pazarlık usulü ile yapılacak ihalede, Türkiye genelinde 4 kısım için teklif alınacak. Birinci kısımda, Marmara, Karadeniz, ikinci kısımda, İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu, üçüncü kısımda Ege ve Doğu Anadolu, dördüncü kısımda da Akdeniz bölgesi yer alacak.
 
İhale ile Türkiye genelinde 32 bin 574 okula ve 7 milyon 185 bin 21 öğrenciye 200 mililitre süt dağıtımı öngörülüyor.
 
İlk olarak 12 Nisan'da yapılan ve Türkiye'nin 7 bölgesine teklif alınan ihalede, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgeleri için teklif veren olmamıştı. Akdeniz için teklif veren Yörükoğlu Ortak Girişimi'nin teklifi, dosyasındaki bilgi eksikliği nedeniyle geçersiz sayılmıştı. Bu şekilde toplam 4 bölge için teklif alınmaması üzerine ihale ''kısımların tamamı için teklif bulunmadığından, onay makamınca programın bir bütün olduğu ve süt dağıtımının aynı anda tüm okullara ulaştırılması gerektiği'' gerekçesiyle iptal edilmişti.
 
Yetkililer, önceki ihalede olduğu gibi bazı bölgelere talep gelmemesini önlemek amacıyla ihaleyi 7 kısım yerine 4 kısıma ayırdıklarını ifade etti.