Yeni yılın ilk bebekleri

Tüm Türkiye'de yeni yıla girmenin heyecanı yaşanırken, bazı aileler 2011'in ilk dakikalarında anne ve baba olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yeni yılın ilk bebekleri
01 Ocak 2011 Cumartesi 08:42 tarihinde eklendi, 1.009 kez okundu.

-İSTANBUL-
    
İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği, Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Zeytinburnu Ek Hizmet Binasında dünyaya geldi.
    
Temizlik görevlisi Barış Eşiter'in ev hanımı olan eşi Nadiye Eşiter (24), saat 00.01'de sezaryenle 3 kilo 580 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğe "Beyzanur" ismi verildi.
    
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eşiter ailesini hastanede ziyaret etti.
    
-ANKARA-
    
Ankara'da yeni yılın ilk bebeği, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.
    
Hakan ve Dilek Özenç Tunç çiftinin, Bedir adını verdikleri erkek çocukları, saat 00.01'de doğdu. Normal doğumla dünyaya gelen 2 kilo 970 gram ağırlığındaki, 50 cm boyundaki bebeğin, çiftin ikinci çocukları olduğu kaydedildi.
    
DENİZLİ-
    
Denizli'de yeni yılın ilk bebeği Servergazi Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi.
    
8 yıllık evli olan kuaför Cevahir ile ev hanımı Yüksel Şekerci çiftinin saat 00.02'de dünyaya gelen ilk bebeğine Alperen ismi verildi. 3 kilo 800 gram doğan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
    
KONYA-
    
Konya'da doğumuna henüz zaman varken anne karnında kalp atımları düşen kız bebek yaşatılması için acil olarak sezeryanla alınarak, saat 00.03'de yılın ilk bebeği olarak dünyaya geldi.
    
Edinilen bilgiye göre, Besra Porsuk (30) 00.03'de Dr. Faruk Sükan Doğumevi ve Çocuk Hastanesinde, sezeryanla 3 kilo 690 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
    
Babaanne Nazime Porsuk (50), gelininin dördüncü çocuğunu dünyaya getirdiğini ve çok mutlu olduklarını bildirdi.
    
MALATYA-
    
Malatya'da 2011 yılının ilk bebeği 00.05'te, Erkan (30) ve Zarife Nal (27) çiftinin ikinci çocukları olarak Malatya Devlet Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.
    
Malatya'da yılın ilk bebeği 4 kilogram olarak doğdu.
    
Bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan Baba Erkan Nal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci evlatlarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
    
Çocuklarının vatana millete hayırlı bir evlat olmasını isteyen baba Nal, bebeklerinin ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini koymayı düşündüklerini söyledi.
    
-BURSA-
    
Bursa'da yeni yılın ilk bebekleri Nimet-Kerem Öz çiftinin kız bebeği ile Havva ve İlhan Çiftçi'nin erkek bebeği oldu.
    
Bursa Zübeyde Hanım Doğumevini ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, aileleri tarafından "Deniz" ve "Muhammed Ali" isimleri verilen bebeklere hediye olarak altın taktı.
    
-YENİ YILIN İLK İKİZ BEBEKLERİ-
    
Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde hakim olarak görev yapan baba ile öğretmen eşi, yeni yılın ilk dakikasında ikiz erkek bebeklerine kavuştu.
    
Hacıbektaş'ta hakim olarak görev yapan 33 yaşındaki Mehmet Demir ile aynı ilçede sınıf öğretmeni olarak çalışan eşi Hatice Demir, yeni yılın ilk dakikalarında, Nevşehir Özle Kapadokya Hastanesi'nde, ikiz erkek bebeklerine sahip oldu.
    
Yaklaşık 1,5 yıldır evli oldukları öğrenilen genç çift, saat 00.01'de doğan ikiz bebeklere "Yemen" ve "Burak" adını verdi.