Yeni yüzüyle, yeni kimliğine kavuştu

Akdenis Üniversitesi Hastanesi’nde 14 ay önce Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan 20 yaşındaki Uğur Acar’a, Konyaaltı Nüfus Müdürlüğü tarafından yeni nüfus cüzdanı verildi.

Yeni yüzüyle, yeni kimliğine kavuştu
18 Mart 2013 Pazartesi 11:42 tarihinde eklendi, 1.108 kez okundu.

 

ğur Acar, Konyaaltı Nüfus Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucu, 13 Mart’ta gerekli işlemlerinin yapıldığını söyledi. Acar, "Emniyet Müdürlüğü’ne giderek parmak izi verdim. Diğer bürokratik işlemler, yüz naklimin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirildi" dedi.
 
 
Yüz bağışı yapılan Ahmet Kaya’nın nüfus kaydının bulunduğu Uşak Nüfus Müdürlüğü ile Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne parmak izi ve kişisel bilgilerinin gönderildiğini anlatan Uğur Acar, bürokratik işlemlerin hızla tamamlandığını ve aynı gün öğleden sonra yeni yüzüyle çektirdiği fotoğrafın yer aldığı yeni nüfus cüzdanına kavuştuğunu söyledi.
 
Yeni yüzüyle yeni bir hayatın kendisini beklediğini aktaran Acar, "Çok mutluyum. Bağış yaparak bana bu duyguyu yaşatan Ahmet Kaya’nın ailesine teşekkür ediyorum ve herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi.
 
POLAT ALEMDAR’I HATIRLADI
 
Yüz nakli ameliyatının üzerinden 14 ay geçtiğine dikkat çeken Uğur Acar, kendisi için çok önemli olan 14 aylık dönemin ’duygu dolu’ olduğunu vurguladı. Yeni nüfus cüzdanını eline aldığında, yaşadığı sürecin gözünün önünden adeta film şeridi gibi akıp gittiğini anlatan Uğur Acar, şöyle konuştu:
 
"Kurtlar Vadisi dizisi fanatiği olduğumu daha önce de açıklamıştım. Yeni nüfus cüzdanımı aldığımda, dizinin bir bölümünde Necati Şaşmaz’ın, yüz nakliyle Ali Candan adını terk edip ’Polat Alemdar’ olarak yeni bir kimliğe sahip olduğunu hatırladım. Dizideki ’Aslan Bey’, rolünü başarıyla oynayan Selçuk Yöntem’in, yüz naklinden sonra gördüğü Polat Alemdar’a söylediği, ’Yeni bir yüz, yeni bir fizik, yeni bir hayat seni bekliyor’, dediğini hatırladım. Artık benim için de yeni bir yüz ve yeni bir hayat başlıyor."
 
REKLAM TEKLİFLERİ ALIYOR
 
Yüz nakliyle bir anda herkesin tanıdığı bir kişi haline geldiğine de dikkati çeken Acar, "Reklam teklifleri alıyorum. İstanbul’a çağırıyorlar. Düşünme aşamasındayım. Şartlar uygun olursa değerlendireceğim" diye konuştu.
 
AHMET KAYA’NIN AİLESİNE GİDECEĞİM
 
Organ bağışının önemini vurgulayan Uğur Acar sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Organ bağışında Antalya olarak çok önemli bir rekor elde ettik. Bir saatte en çok organ bağışı rekorunu kırdık. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Bana organ bağışlayarak yeni bir yaşam kurmama neden olan Ahmet Kaya’nın ailesine teşekkür ediyorum. En kısa zamanda yeni nüfus cüzdanımla Uşak’a gideceğim ve Ahmet Kaya’nın ailesini ve mezarını ziyaret edeceğim."

DHA