Yeni Yüzyıl geliyor

Basına mizanpaj ve içerik bakımından büyük yenilikler getiren Yeni Yüzyıl gazetesi yayın hayatına 1999 yılında son vermişti.

Yeni Yüzyıl geliyor
04 Eylül 2015 Cuma 01:07 tarihinde eklendi, 1.166 kez okundu.
Basına mizanpaj ve içerik bakımından büyük yenilikler getiren Yeni Yüzyıl gazetesi yayın hayatına 1999 yılında son vermişti.
 
1994 yılında ilk olarak Sabah Gazetecilik bünyesinde bulunan Yeni Yüzyıl'ı Show TV-Cine 5'in eski sahibi Erol Aksoy ile atv-Sabah'ın eski sahibi Dinç Bilgin ortak olarak kurmuşlardı.
 
1998 yılında Korkmaz Yiğit'e satılan gazete yeraltı dünyasının da dahil olduğu kaset skandalının patlak vermesinin ardından tiraj kaybına uğradı.
 
İçinde birçok başarılı gazeteciyi barındıran, basına mizanpaj ve içerik bakımından büyük yenilikler getiren Yeni Yüzyıl bu olaydan bir süre sonra 11 Haziran 1999 tarihinde Tadilat Nedeniyle Kapalıyız adlı başlıkla son sayısını yayınlayarak yayın hayatına son verdi.
 
16 yıllık bir ayrılığın ayrılığın ardından Yeni Yüzyıl yeniden yayın hayatına başlıyor.
 
Yeni Yüzyıl gazetesinin 2003 yılından bu yana köşe yazarı Okay Gönensin'de bulunan yayın hakları Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu tarafından satın alındı. Topçuoğlu, geçen yerel seçimlerde AK Parti'den Şişli Belediye Başkan aday adayı olmuştu.
 
Gazetenin 1 Ekim 2015 tarihinde yayında olması planlandı.
 
İstanbul merkezli gazete ekonomi ve haber ağırlıklı olacak.
 
Ünlü isimlerden ziyade akademik kariyeri olan yazarlara yer verilecek.
 
Köşe yazarlığı için ünlü bir sanatçıya da teklif götürüldüğü öğrenildi.
 
Medyaradar