"Yeniden aday değilim"

Uşak’ın Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, 30 Mart’taki yerel seçimde terar aday olmayacağını açıkladı.

Yeniden aday değilim
05 Şubat 2014 Çarşamba 19:29 tarihinde eklendi.
 
Makamında eşi Aysun Erdoğan ile basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ulaşımdan termale, kentsel dönüşümden yeşil alana 5 yıllık icraatlarını anlatıp, yerel seçimlerde tekrar aday olmadığını duyurdu. Devlette hizmetin esas olduğuna değinen Başkan Erdoğan, “Kentin ulaşım ağını tamamladık.

Belediyenin yıllık gelirini 112 milyon 235 bin liraya yükselttik. İller Bankası’na ise 28 milyon 623 bin lira borcumuz kaldı. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2,5 metrekareden 10 metrekareye çıkardık. Yeni gelecek başkanımızın sorunları çözülmüş kentsel dönüşüm projesini sürdürmesini, yeni şehirlerarası otobüs terminalini yapmasını ve otoyollara önem vermesini diliyorum” dedi. 
 
“AİLE KARARI İLE ADAY DEĞİLİM”
 
Seçim sürecine girilmesiyle birlikte çok sayıda partiden teklif geldiğini aktaran Erdoğan, “Aile olarak toplanarak yaptığımız görüşmelerde aday olmayacağım kararı çıktı. Bir yıl önce de zaten aday olmayacağımı açıklamıştım. İki dönem başkanlık yaptım.

Zor ve ağır bir süreçti. Aile olarak aldığımız kararla bir daha başkan adayı olmayacağımı açıklıyorum. 15 yıldır siyasetin ve 10 yıldır da başkanlık görevindeyim. Herşeyin en iyisini halkımız bilir. Uygun gördüğü adaya halkımız bu görevi 30 Mart’ta teslim eder. Bizde mührü yeni gelen başkanımıza teslim ederiz” diye konuştu.
 
“EŞİNE TEŞEKKÜR ETTİ”
 
Kamu yönetiminde hanımların eşlerine desteğinin esas olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:
“Eşim Aysun Erdoğan’ın birçok hizmete imza atmamda çok büyük destekleri oldu. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. İstifa ettiğim ve ayrı düştüğüm MHP’de seçim döneminde bana destek olan arkadaşlara da teşekkürlerimi iletiyorum.

Belediye başkanlığı gönül desteği ile başarılabilecek bir iştir. Eski belediye başkanımız rahmetli Hakkı Yağcı’dan sonra ikinci defa göreve gelen bir belediye başkanıyım. Bir mimar olarak hayatım boyunca yapamayacağım projelere halkımız için imza attım. Yeni belediye başkanının ekibinin çok güçlü olması gerekiyor.

Bizden sonra gelecek arkadaşların bizim yaptığımız hizmetlerin çok üstünde hizmet yapmasını bekliyoruz. Avrupa’nın çok gerisindeyiz. Gerçekçi, rasyonel ve geri dönüşümü kolay projeler üretmeliler. Termali çok iyi kullanmalılar. Kentimizi diğer şehirlerden rekabetçi olarak öne çıkarmaları gerekiyor.”

DHA