"Yeniden yargılama Öcalan’ın yolunu açacak"

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeniden yargılanma ile Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağını ileri sürdü.

Yeniden yargılama Öcalanın yolunu açacak
17 Ocak 2014 Cuma 18:16 tarihinde eklendi.

HSYK’da yapılan değişikliklere değinerek, yolsuzluğun üstünü örtmek için kılıf olarak kullanıldığını dile getiren Halaçoğlu, “Hükümet kendini kurtarmak için çırpınıyor, çırpındıkça batıyor ve batmaya da devam edecek.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP İl Başkanı Mete Eke ve MHP büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Özsoy ile birlikte partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Halaçoğlu, “Türkiye’de çok büyük bir operasyon gerçekleştirildi. 16 Aralık’ta hiç kimse kimseyi paralel devlet olmakla suçlamıyordu. 17 Aralık’tan sonra Başbakan fikir değiştirdi.” dedi.

Bu olaylar ortaya çıkar çıkmaz, bakanların görevden derhal alınması gerektiğini hatırlatan Halaçoğlu, aksine tutuklanan bakan çocuklarına rağmen bakanların görevinde kaldığını belirterek, “Bakanları görevde tutarken sonraki aşamalarda yüzlerce güvenlik görevlisinin yeri değiştirildi. Çoğunluk AK Parti’nin eline geçmiş oldu. Yolsuzluğun üzerine güzel bir kılıf uyduruldu.

HSYK ile birlikte bu yeni bir biçime girdi. Demek ki ileri demokrasilerde hukuk yürütmenin, yargı yürütmenin eline veriliyor. Her şey bir şeylerin önünü kapatmak için yapılan çalışmadır. HSYK ile birlikte 59 madde değiştirdiler. HSYK, tamamen Adalet Bakanlığı’nın kontrolüne giren bir yargı haline geliyor. HSYK, bu kararların tam olarak kanun haline gelmesinden sonra, HSYK istediği bir savcıyı istediği bir göreve getiremeyecek. Yeni üyeler seçilmek durumunda kalacak." diye ifade etti.

Halaçoğlu, Başbakan'ın paralel yapılanmadan bahsettiğini, hâlbuki Güneydoğu’da gerçek bir paralel yapı oluşturulduğuna işaret ederek, “İlginçtir ki Öcalan bile Başbakan’ı destekliyor. Başbakan’ın bu yeni yapılanmaya göz atması gerekir. Bu da gözardı ediliyor. Demokratikleşme paketi adı altında hazırlanan paket içinde bu yapılanmayı destekleyecek olan kanun teklifleri var. Bunların başında adam öldürmemiş olan teröristlerin affedileceği ve bunlara siyaset yolunun açılacağı söz konusu. Yarın Karayılan, adam öldürme ile itham edilmediği için Türkiye’ye gelir ve TBMM’ye milletvekili olarak girer. Diğer taraftan, Balyoz ve Ergenekon ile ilgili olarak milletvekilleri serbest bırakıldı. Sadece Engin Alan içeride. Bununla ilgili olarak sözde girişimde bulunuyorlar.” şeklinde konuştu.

"YENİDEN YARGILANMA İLE İLGİLİ DÜZENLEMEYİ KABUL ETMİYORUZ"

Grup Başkanvekili Halaçoğlu, yargılanmaların yeniden yapılmasının konuşulduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Yeniden yargılama meselesine karşı çıkıyoruz. Engin Alan’ın çıkması ile Abdullah Öcalan’ın çıkmasının yolunu açacak olan düzenlemeyi asla kabul etmiyoruz. Yeniden yargılama yolu ile bugüne kadar yapılan yargılamaların tümü sorgulamaya alınabilir. Öcalan’a kadar uzanan bir yol açılabilir. Herhangi bir kişiyi öldürmekle suçlanmadığı, sadece lider olduğu için serbest kalabilir. Türkiye, bununla kesinlikle büyük bir kargaşa içine girecektir. Bir fedakârlık yapılacaksa Engin Alan bu fedakârlığı yapacağını söylemiştir."

Diğer yandan, yağmur ve kar yağmadığı için Kayseri’de müthiş bir hava kirliliği yaşandığını belirten Halaçoğlu, "Kayseri, Türkiye’nin en kirli şehirlerinden ikincisi. Kayseri üzerine çökmüş sapsarı bir duman görebilirsiniz. Meclis'e bir araştırma önergesi vereceğim. Kayseri’de doğalgaz var ama hava kirliliğinin olmaması lazım. Doğalgazın pahalı olması ve kömür yardımları, kalitesiz kömürlerin yakılmasına neden oluyor.” diye konuştu.


CİHAN