Yeniden yargılanan damadın cezası arttı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde 4 yıl önce, kendisinden boşanmak isteyen eşi 36 yaşındaki Nilgün Atılgan (Vatan) ile kayınvalidesi 58 yaşındaki Keziban Atılgan'ı sokak ortasında av tüfeğiyle ayaklarından vurarak yaralayan 63 yaşındaki Hüseyin Vatan, toplam 14 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

01 Nisan 2013 Pazartesi 18:51 tarihinde eklendi.

 

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, kayınvalidesi yönünden yerel mahkemenin verdiği kararı onarken, eşi Nilgün Atılgan yönünden verilen 10 yıl 1 ay 15 gün cezayı 'yaralama' suçundan değil, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan hüküm kurulması gerektiği gerekçesiyle bozdu. Tekrar görülen davada, Hüseyin Vatan, önce ağırlaştırılmış müebbet, ardından da 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Böylece Vatan, toplam 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış oldu.
 
Olay, 2009 yılının ağustos ayında Çambidi 5302 Sokak'ta meydana geldi. Ev kadını Nilgün Vatan, eşi Hüseyin Vatan'dan ayrılmak için olay tarihinden 6 ay önce boşanma davası açtı. 10 yıllık eşinden ayrılmak istemeyen Hüseyin Vatan, iki çocuk annesi eşi ile kayınvalidesi Keziban Atılgan'ı, bir yakınlarının sünnet düğününe giderken saklandığı sokak köşesinde av tüfeğiyle bacaklarından yaraladı.

Ardından kayınpederinin oturduğu evin zilini çalan Hüseyin Vatan, "Gidin leşlerinizi toplayın" diye bağırdıktan kaçtı. Polis tarafından aranan ve hakkında dava açılan Hüseyin Vatan, ilk duruşmanın yapılacağı gün polise teslim olunca, mahkeme tarafından tutuklandı. Bu süreçte eşi de kendisinden boşandı.
 
İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 2011 yılında eşi ve kayınvalidesini 'silahla nitelikli yaralama' suçundan yargılanan Hüseyin Vatan, kendisine komplo kurulduğunu, 2.5 milyonluk servetine konulmak için bu iftiranın atıldığını iddia etti.
 
Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Hüseyin Vatan'ı eski kayınvalidesini yaralamak suçundan 4 yıl 6 ay, eski eşini vurmak suçundan ise 10 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 14 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çaptırdı.
 
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi sanık Hüseyin Vatan'a kayınvalidesi yönünden verilen cezayı onarken, eski eşi Nilgün Atılgan yönünden 'yaralama' suçundan verilen 10 yıl 1 ay 15 gün cezanın yaralamadan değil öldürmeye teşebbüsten verilmesi gerektiğine hükmetti.
 
Bugün tekrar görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Hüseyin Vatan avukatları Güner Cevher ve Hüsnü Yıldırım ile eski eşi Nilgün Atılgan ile avukatı Aykut Dikencik katıldı. Sanık avukatı Günher Cevher, "Müvekkilim olay tarihinde olay mahallinde değildir. Bu nedenle önce beraatini talep ediyorum" dedi.
 
Kısa bir aranın ardından, bir üyenin karşı oyuna karşın mahkeme oy çokluğu ile Hüseyin Vatan'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra suçun teşebbüs aşamasında kaldığı, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığna göre indirim yaparak cezasını 16 yıla çevirdi. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. Böylece onaylanan cezayla birlikte Vatan’ın cezası 6 yıl daha arttı ve toplam 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA