Yenikapı'da tarihi buluşma

YENİKAPI'da gerçekleştirilecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alana gelişler başladı.

Yenikapıda tarihi buluşma
07 Ağustos 2016 Pazar 13:20 tarihinde eklendi, 1.619 kez okundu.
Yenikapı miting alanında saat 17.00'de başlaması planlanan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için katılımcılar sabahın erken saatlerinde alana gelmeye başladı. Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve xray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı. Sıcak hava nedeniyle mitinge katılan vatandaşlar için alanın çeşitli bölgelerine koliler halinde içme suyu yerleştirildi. Arama noktasının hemen arkasında da Türk bayrakları dağıtıldı. Sahnenin sol tarafında kalan basın platformunun hemen önüne geniş bir protokol alanı oluşturulurken sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin yazıldığı her iki yanına da "Vatan size minnettardır" notunun yazıldığı pankart asıldı. 
 
Miting alanında "Sadece Türk bayrağı taşınsın" anonsu
 
Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alanda toplanmalar başlandı.
 
Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi. 
 
Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.
 
KALPAKLI ATATÜRK POSTERİ 
 
Miting alanında kürsünün hemen yanına aynı büyüklükte, kalpaklı Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle Türk bayrağı asıldı.
 
GÜVENLİK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ YENİ KAPI AÇIKLARINDA
 
Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00'den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.
 
YENİKAPI'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne gelişler devam ediyor. Mitinge katılacak vatandaşlar Yenikapı metro ve Marmaray'ı yoğun şekilde kullanılıyor. Polis, istasyonlarda kurduğu güvenlik noktalarında üst araması yaparken, Yenikapı meydanında polisin zırhlı araçlarla aldığı güvenlik önlemi dikkat çekiyor. Yenikapı metro istasyonunun içinde ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğrafları asılırken, o gece çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer alıyor. 
 
SAVAŞ GEMİLERİ YENİKAPI AÇIKLARINDA
 
Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00'den itibaren Deniz Kuvvetleri'ne bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. 
 
Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.
 
DEVLET BAHÇELİ PARTİLİLER TARAFINDAN KARŞILANDI
 
Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne mitinge katılmak için İstanbul'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çamlıca gişelerinde partililer tarafından karşılandı. Makam aracından inen Bahçeli partililerle tokalaştı, ardından gişelerden ayrıldı. 
 
MOTOSİKLEÇİLER MİTİNGİNE KATILMAK İÇİN YOLA ÇIKTI.... 
 
Türkiye Motorcular Federasyonu'na bağlı çok sayıda motosikletçi "Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılmak için Çamlıca Gişeleri'nde bir araya geldi. Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu "Bizde bu davete motorcular olarak katılmaya karar verdik. Buraya Türkiye'nin her yerinden gelen motorcu kardeşlerime teşekkür ederim" dedi. Açıklamanın ardından üzerlerinde ay yıldızlı tişört olan motorsikletçi grup, mitinge katılmak için yola çıktı. 
 
DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ İÇİN 7 BİN OTOBÜS 10 VAPUR
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, 7 ağustos 2016 Pazar günü, saat: 17.00'da, Yenikapı Meydanı'nda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alandaki hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinden yoğun katılımın olması beklenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesi Büyükşehir ekipleri, bir şölen havasında geçmesi beklenen mitingde her hangi bir sorun yaşanmaması için önlemler alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Demokrasi ve Şehitler Mitingi alanında 5, milyon su, 1 milyon gıda, 3 milyon bardak, 1 milyon şapka dağıtımı yapacak. Miting alanına ulaşım için 7 bin 000 otobüs, 203 tekne, 10 vapur hizmet verecek. Ayrıca mitinge süresince kent genelinde toplu taşıma da ücretsiz olarak hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2500 Zabıta personeli, 900 temizlik görevlisi ve 500 program görevlisi ile Yenikapı'da yapılacak dev mitingde vatandaşımızın yanında ve hizmetinde olacak. Temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi dâhil ( polis hariç ) yaklaşık 13.000 kişi miting alanında görev yapacak.
 
YENİKAPI'DAKİ MİTİNG ALANINDA KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ ANONS EDİLDİ
 
Yenikapı miting alanı saat 16:30 itibariyle dolmaya başladı. "Şehitler ve Demokrasi" mitingine liderlerin katılımı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anonscusu Orhan Karakurt, liderlerin bu büyük buluşmada bir arada olacağını hatırlatıp isimlerini anons etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini anons ettiğinde kalabalık içinden bir grubun yuhalamasına tepki gösteren Karakurt," Asla, bugün bütün liderleri bağrımıza basacağız. Gün birlik günü" dedi. Ardından Kılıçdaroğlu'nun ismini yeniden anons etti. Bu kez kalabalıktan alkış sesleri yükseldi. Aynı şekilde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ismi anons edildiğinde de kalabalıktan alkışlar yükseldi. 
 
TSK MEHTERAN TAKIMI KÜRSÜDE
 
Türk Silahlı Kuvvetleri mehteran takımının gösterisiyle miting başladı. Kalabalığın saat 17:00'ye doğru alanı tamamen doldurması bekleniyor. Miting programının da liderlerin katılımıyla resmi olarak saat 17:15'de başlaması öngörülüyor.