Yenilenen basın kartları dağıtılıyor

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yenilenen basın kartlarının dağıtılmaya başlandığını, eskilerinin de 3 Haziran 2013 günü hükümsüz olacağını duyurdu.

Yenilenen basın kartları dağıtılıyor
22 Mayıs 2013 Çarşamba 16:07 tarihinde eklendi.

 

BYEGM konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Basın Kartı Yönetmeliğinin 48.  maddesi uyarınca basın kartlarının toptan değiştirilmesine karar verildiği ve  elektronik ortamda alındığı belirtilerek, “Genel Müdürlüğümüz kayıtlarına göre mevcut durumda kurum ve unvanlarında herhangi bir değişiklik olmayan basın mensuplarına düzenlenmiş olan yeni basın kartları; 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Ankara'da ikamet edenler için Genel Müdürlüğümüzden, İl Müdürlüklerimizin bulunduğu illerde ikamet edenler için İl Müdürlüğümüzden, diğer yerlerde ikamet edenler için Valiliklerin Basın ve Halkla İlişkiler birimlerinden mevcut basın kartlarını teslim etmeleri mukabilinde verilecektir.” duyurusu yapıldı.
 
Ancak Genel Müdürlük kayıtlarından farklı bir kurum ve unvana göre genel kart değişimi başvurusunda bulunan ve kendilerine buna göre basın kartı düzenlenen basın mensuplarının ise "Belirlenen tarih aralığında dijital ortamda yapmış oldukları müracaatlarında belirttikleri kurum ve unvana göre hazırlanmış basın kartı beyannamesini, basın iş sözleşmesini, SGK işe giriş bildirgesini (kurum değişikliği olanlar için) ilgili birimlere teslim etmek üzere yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yapılacak kontrollerden sonra durumu uygun olanlara mevcut basın kartlarını iade etmeleri kaydıyla düzenlenen yeni basın kartları verilecektir.” hususuna dikkat çekildi.
 
BÜTÜN BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMA TAŞINDI
 
Öte yandan Genel Müdürlük tarafından bir süredir, basın kartı ile ilgili işlemlerin elektronik ortama taşınması yönünde çalışmalar yürütüldüğü belirtilerek, “Bu bağlamda, basın mensuplarımızın basın kartı beyannamelerinin elektronik ortamda alınması çalışmaları tamamlanmış ve hazırlanan program 13.05.2013 tarihi itibariyle uygulamaya konulmuştur. Bu nedenledir ki basın kartı başvurusunda bulunmak isteyen basın mensuplarının, Genel Müdürlüğümüz internet sitesindeki formları doldurulmak suretiyle başvurularını yapmaları gerekmektedir. Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik uyarınca tamamıyla beyan esasına göre işleyecek sistemde, başvuru sahibi tarafından beyan edilen bilgilerin doğruluğu ilgili kurumlardan teyit edilecek, basılı ortamda belge ise Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli görülürse istenecektir.” denildi.
 
ADRESE KAYIT SİSTEMİ ESAS ALINDI
 
Uygulama kapsamında, BYEGM Genel Müdürlüğü ve il müdürlükleri için mücavir illerden oluşan görev alanları belirlenerek, başvuru merciinin belirlenmesinde, başvuru sahibinin Adres Kayıt Sistemi’nde kayıtlı ikametgâh adresinin esas alındığı kaydedilen açıklamada, başvuru mercilerinin görev alanlarına giren iller şöyle sıralandı:
 
Başvuru Mercii:                             Görev Alanındaki İller:
 
Genel Müdürlük                                   Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın.
 
Antalya İl Müdürlüğü                      Antalya, Burdur, Isparta.
 
Adana İl Müdürlüğü                        Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye.
 
Afyonkarahisar İl Müdürlüğü       Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Uşak.
 
Bursa İl Müdürlüğü                        Bursa, Bilecik, Yalova.
 
Çanakkale İl Müdürlüğü                     Çanakkale, Balıkesir.
 
Diyarbakır İl Müdürlüğü                      Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Batman, Elazığ, Hakkari, Malatya, Siirt, Şırnak, Van.
 
Edirne İl Müdürlüğü                       Edirne, Kırklareli, Tekirdağ.
 
Erzurum İl Müdürlüğü                      Erzurum, Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli.
 
Gaziantep İl Müdürlüğü                    Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis.
 
İstanbul İl Müdürlüğü                        İstanbul, Düzce, Kocaeli, Sakarya.
 
İzmir İl Müdürlüğü                           İzmir, Manisa.
 
Kayseri İl Müdürlüğü                      Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Sivas, Yozgat.
 
Konya İl Müdürlüğü                        Konya, Aksaray, Karaman.
 
Muğla İl Müdürlüğü                           Muğla, Aydın, Denizli.
 
Samsun İl Müdürlüğü                       Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu, Tokat.
 
Şanlıurfa İl Müdürlüğü                          Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin.
 
Trabzon İl Müdürlüğü              Trabzon, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Rize.

CİHAN