Yenilgi Avusturya basınında

Avusturya basını, Avusturya Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Grup Elemelerine hazırlık kapsamında dün akşam Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyeti, ''rüya gibi başlangıç'' olarak değerlendirdi.

Yenilgi Avusturya basınında
16 Ağustos 2012 Perşembe 16:03 tarihinde eklendi, 1.024 kez okundu.

 

Avusturya'nın günlük Österreich Gazetesi, dün akşam ki karşılaşmayla ilgili, ''Rüya gibi başlangıç. Avusturya, Türkiye karşısında 2-0 kazandı'' başlığını kullandı. 
     
Maçla ilgili yaptığı değerlendirmede Türk milli takımının oyunda yüzde 75 oranında topa sahip olduğunu belirten gazete, ''Ancak, uzun süre topa sahip çıkıp gole gidemedikleri için kendi yarı alanına geri dönmek zorunda kaldılar'' diye yazdı. 
   
 Die Presse Gazetesi, ''Yıldırım gibi başlangıç. Avusturya Türkiye'yi 2-0 mağlup etti'' başlığını kullanırken, haberde, Avusturya Milli Takımı'nın ilk 6 dakikada 2-0'lık galibiyeti yakaladığını yazdı. 
     
Der Standard Gazetesi maçla ilgili haberinde, ''Zafer şarkısı söylemek için 6 dakika yetti'' başlığını kullandı. 
     
Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesi Neu Kronen ise, ''24 yıl sonra ilk kez Türkiye'yi yendik'' başlığıyla spor sayfasının manşetinden verdiği haberde, Avusturya'nın en son 2 Kasım 1988'de Türkiye'yi 3-2 mağlup ettiğini anımsatarak, ''24 yıl sonra Türkiye karşısında alınan ilk galibiyet'' olduğunu yazdı 
     
Günlük Kurier Gazetesi de aynı şekilde spor bölümünün manşetinden verdiği haberde, ''Avusturya, Türkiye'yi 2-0 vurdu'' başlığını kullandı. 
   
 Gazete, İsviçreli teknik adam Koller yönetimindeki milli takımın Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle yenilgisiz başladığı 2012 yılını devam ettirdiğini belirtti. 
     
Kurier gazetesi, 2014 Dünya kupası grup elemelerine hazırlanan Avusturya milli takımının, Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle ''güven depoladığını'' kaydetti. 
     
Gazete, teknik direktör Koller'in futbolcularına verdiği, ''Erken ve agresif hücum edin'' talimatının oyunun başından itibaren uygulandığına işaret ederek, ''Kaleci Mert Günok'un hatalarının da oyunun kaderini belirlediğini'' kaydetti. 
     
Koller: ''Ayaklarınız yerden kesilmesin'' - 
     
Avusturya devlet televizyonu (ORF) internet sayfasından yayımladığı haberde, teknik direktör Mercal Koller'in maçın ardından futbolcularına, ''Güzel bir başlangıç oldu ancak ayaklarınız yerden kesilmesin'' uyarısında bulunduğunu yazdı. 
     
Avusturya'nın Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyeti, ''Spor ruhumuza balsam gibi geldi'' deyimiyle değerlendiren ORF, ''Avusturyalı millilerin teknik direktör Koller'in (baskı yaparak başlayın) taktiğini çok iyi uyguladığını ve savunma yerine baskıcı hücumun Türk takımına sürpriz olduğunu'' ileri sürdü. 
   
 Bu arada Avusturya milli takımının Beşiktaşlı ve Türk kökenli oyuncusu Veli Kavlak'ın 18 defa milli formayı giydiğini anımsatan gazeteler, Kavlak'ın milli takımdaki ilk golünü ''Babasının vatanı Türkiye milli takımına karşı attığına'' yer verdi.