Yenimahalle'de pazar yerlerinin üzeri kapatılıyor

Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelindeki pazar yerlerini daha sağlıklı ve kullanışlı hale getirmek için harekete geçti.

Yenimahallede pazar yerlerinin üzeri kapatılıyor
01 Ocak 2013 Salı 13:47 tarihinde eklendi.

 

Vatandaşların yaz kış pazar alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri amacıyla pazarların üzerlerini kapatan belediye, asfaltlarını ve zabıta noktalarını da elden geçiriyor.
 
Serhat, Mesa Batı, Turgut Özal ve Susuz mahallelerinde hizmet veren pazar yerlerinin üzeri çelik konstrüksiyon ve ışıklıklarla kapatılıyor. Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 bin 900 metrekare alan üzerine inşa edilen Serhat pazar yeri ve bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Mesa Batı pazar yerinde başlatılan çalışmalar tamamlanarak hizmete açıldı. Turgut Özal ve Susuz mahallelerindeki mevcut pazar yerlerinde de çalışmalara başlandı. 
 
Yenimahalle merkezde bulunan pazar yerini yıkan Yenimahalle Belediyesi bu alandan çıkan tüm malzemeleri ilçedeki pazar yerlerinin üzerini kapatmak için kullandı. Yenimahalle pazarından çıkan malzemeler temizlenip boyanarak Serhat ve Mesa Batı pazarlarında değerlendirildi. İlçenin merkezinde faaliyet gösteren Yenimahalle pazarının yerine 3 katlı 14 bin metrekare kapalı alana sahip modern bir sosyal tesis inşa ediliyor. 2014 yılının ilk aylarında açılacak tesiste gençlik merkezinden yaşlılar lokaline, spor salonlarından kafeteryaya, otoparktan pazar alanına kadar çeşitli yaşam alanları Yenimahallelilerin hizmetine sunulacak.

CİHAN