Yenipazar, merdivenle renklendi

Aydın'ın 'Sakin Şehir' ünvanlı Yenipazar İlçesi'nin simgesi, 100 metre yükseklikteki mesire alanına çıkan merdivenin standart olmayan 220 basamağının ön yüzlerine, belediye tarafından renkli seramik döşendi.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 17:44 tarihinde eklendi.
 
Şilili ressam Jorge Selaron'un Brezilya'nın Rio de Janerio kentindeki merdivenleri gelişigüzel renkli resamiklerle döşemesinden esinlendiklerini belirten Yenipazar'ın CHP'li Belediye Başkanı CHP'li Yüsran Erden, döşeme işinin üç ayda tamamlandığını bildirdi.

'Sakin Kenti' simgeleyen salyangozu, doğal yaşamı, balıkları, deveyi, Büyük Menderes Nehri'ni, ilçenin yeşilini ve sakinliğini anlatan bu merdivenin ışıklandırılacağını ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirten Başkan Erden, şunları söyledi:
 
'Merdiven hayat gibidir. Yavaş ve ağır adımlarla, zaman zaman durup geriye bakarak çıkılmalı. Merdivenimize 'Yavaş merdiven' diyoruz. Başlangıcına 'Yavaşlayın yorulmayın' yazacağız. Çünkü hızın esiri olduğu bu dünya, itiş-kakış, gürültü hepimizi çok yoruyor.

Oysa kendimizin ve bedenimizin farkına varmak için yürüyerek çıkarak, spor yaparak, çevremizdekilere ilgi göstererek, severek hayatın daha güzel geçeceğine inanıyoruz."

DHA