Yenipazar'daki yangın kısmen kontrol altına alındı

Aydın'ın Yenipazar ilçesi Donduran köyü yakınlarında çıkan arazi yangını kısmen kontrol altına alındı. Yangında 350 hektardan fazla alan yandı.

26 Temmuz 2013 Cuma 23:10 tarihinde eklendi.

Akşam saatlerinde 5 uçak, 2 helikopter, onlarca arazöz, itfaiye aracı, iş makinaları ve orman işçilerinin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alınan yangına sadece karadan müdahale ediliyor.

Yenipazar ilçesi Donduran köyü yakınlarında öğlen saatlerinde başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Zaman zaman patlak veren yangına akşam saatlerine kadar havadan ve kardan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla havdan müdahale durduruldu. Yanan alanların çoğunun zeytinlik olduğu öğrenildi.

Yangın hakkında bilgi veren Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, “Donduran Köyümüzde saat 12,30 civarlarında bir yangın başladı. Yangın yaklaşık 200- 300 hektarlık bir alana sirayet etti. Çok şükür her hangi bir can kaybımız yok.

Yüzde doksan civarında bir zeytinlik vatandaşlarımızın ağaçlarında bir yanma söz konusu. Her hangi bir ev boşaltma söz konusu değil. Kısmen de şu saate kadar yangın kontrol altına alındı.” dedi.


CİHAN