"Yerel medya tiraj artırmalı"

Antalya'daki yerel medya temsilcileriyle biraraya gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel medyanın tirajını artırması gerektiğini söyledi.

Yerel medya tiraj artırmalı
05 Kasım 2013 Salı 18:22 tarihinde eklendi.
 
Yerel medya temsilcileriyle toplantı yapmak amacıyla Antalya'ya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. BİK Antalya Şube Müdürü Emre Serhatlı ve beraberindeki heyetle birlikte cemiyete gelen Genel Müdür Mehmet Atalay'ı, AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken ve gazeteciler karşıladı.

ANTALYA SESİNİ DAHA FAZLA DUYURMALI
 
AGC toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında yerel medya temsilcileriyle buluşan BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Antalya'nın gerek turizm anlamında gerekse de EXPO gibi uluslararası projelerle sesini daha fazla duyurması gerektiğini söyledi.

Bu ve benzeri projelerin hayata geçirilebilmesi için güçlü bir medya desteği ile özgür habercilik anlayışına ihtiyaç olduğunu aktaran Atalay, özellikle yerel medyanın bunda ayrı bir önemi olduğunu anlattı.
 
ANTALYA BEKLEDİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİL
 
Türkiye genelindeki pek çok ilde faaliyet gösteren yerel medyanın birleşme yolunu seçerek veya yeni yatırımlar yaparak kendini geliştirip büyüdüğünü ve daha fazla tiraja ulaştığını vurgulayan Mehmet Atalay, Antalya'da ise bunun istenen düzeye ulaşamadığını kaydetti.
 
'BİK olarak yerel gazeteleri daha iyi seviyeye nasıl ulaştırabiliriz' düşüncesi içinde olduklarını dile getiren Mehmet Atalay, "Sadece sizi olgunlaştırmaya, zenginleştirmeye, güçlendirmeye, çalışanların daha fazla maaş aldığı, daha fazla reklam aldığı, gazete patronlarının daha fazla kazandığı bir habercilik arzu ediyoruz. Yarınlara daha iyi bakmada, projeleri hayata geçirmede daha etkin bir basının oluşmasını arzu ediyoruz. Yerel basının, ulusal basın kadar güçlenmesini, sizin gücünüzden hareketle ulusal basının kendini dizayn etmesini arzu ederiz" diye konuştu.
 
İŞSİZ GAZETECİLERİ İSTİHDAM EDİN
 
Özellikle yerel gazetelerin ciddi bir seferberlikle tirajlarını daha da artırması gerektiğine dikkati çeken Mehmet Atalay, "Antalyalı kendisini o gazetede buluyor mu? Bunun cevabını vermek lazım. Her bir gazetenin daha fazla satış yapması, daha etkin olması, daha çok sorun çözmesi ve işsiz olan gazetecileri istihdam etmesini en fazla arzu eden kurumlardan biriyiz" dedi.
 
GAZETECİLİĞİN DAHA İYİSİNİ YAPIN
 
Antalya'daki yerel gazetelerin bu anlamda bekledikleri hamleleri yapamadığını belirten Mehmet Atalay, "Bizim birleşme konusunda hiçbir dayatmamız olamaz. Biz dışarıdayız. Gazeteciliğin daha iyisini yapın diyoruz. Hiçkimsenin baskısı altında kalmayın.

Yanınıza bir sermaye alabilirsiniz, müthiş habercilik yapabilirsiniz. Birleşip güç birliği yapabilirsiniz. Kardeş kardeş sorunlarımızı da dile getirip çözelim" diye konuştu.
 
YILBAŞINA KADAR SÜREYİ UZATTIK
 
Antalya'daki medya kuruluşları arasında yaptıkları denetlemede BİK kriterlerini tam anlamıyla taşıyan gazete bulunmadığını tespit ettiklerine dikkati çeken BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, şunları söyledi:
"Ne olur bu sorunu çözün? Gelin yılbaşına kadar süreyi uzattık.

Yılbaşından sonra denetim yapacağız. O denetime kadar adımlar atın, bir şeyler yapın. Biz Antalya basınını, sizin de görmek istediğiniz yerde görelim. Tirajınız artacak, beklemediğiniz reklam gelirine kavuşacaksınız. Biz daha fazla ilan vermeye çalışıyoruz. Ama daha çok reklam alın.

Personelinize daha iyi maaş verin. Merkez medyanın sizden haber alıp kullanması lazım. En iyiyi bulalım, kriterlere uygun hale getirelim. Yoksa biz bir gazetenin ilanının düşmesini, personelin maaşını geç almasını istemeyiz."

DHA